O čemu se ćutalo u zapadnim medijima… (90)

0
1190

Suđenje Aliji Izetbegoviću

2015-11-17_065531Pred Velikim većem Osnovnog suda u Banjaluci juče je nastavljeno saslušavanje svedoka na suđenju Aliji Izetbegoviću za krivično delo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, ratnih zarobljenika, ranjenika i bolesnika.

Izvođenje dokaznog postupka počelo je 21. januara, a do sada je svedočio 41 svedok. Posebno potresno bilo je svedočenje Duška Sakana, kojeg su muslimanski fundamentalisti iz sela Večić, u kotorvaroškoj opštini, zarobili kao 12-godišnjeg dečaka i držali u zatvoru šest meseci.

Svedok penzioner iz Konjica Strahinja Živak (na slici desno) kao nepokretan bolesnik je najpre odveden u bolnicu Koševo u Sarajevu, a zatim prebačen u samicu zloglasnog zatvora-bivše kasarne JNA „Viktor Bubanj“.

Boravio je sa četvoricom zemljaka Srba u prostoriji od svega šest kvadratnih metara, bez ikakvih higijenskih i drugih uslova. Pripadnici muslimanskih paravojski su se pokazali vrlo maštoviti u zlostavljanjima Srba, rekao je Živak i potvrdio da je za sve torture Alija Izetbegović znao i da ih je odobravao.

Nastaviće se…

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime