O čemu se ćutalo u zapadnim medijima… (92)

0
939

Udarac Dejtonu

Haris-Silajdzic-novosti.rs_Kopredsedavajući veća ministara BiH, H. Silajdžić (na slici levo) koji se nalazi u Mostaru, ocenio je da su jučerašnji sukobi muslimana i Hrvata u Mostaru najozbiljniji udarac primeni Dejtonskog sporazuma i M. H. Federaciji.

”Međunarodna zajednica od danas pa na dalje ima jednu adresu (hrvatsku) na koju se obraća kada je u pitanju implementacija Federacije”, precizirao je Silajdžić.

On tvrdi da već tri godine svi izveštaji pokazuju da ekstremni krugovi u zapadnom, hrvatskom Mostaru, potpomognuti od centara u Zagrebu, žele da spreče inplementaciju Federacije.

Član predsedništva BiH Krešimir Zubak izjavio je da su sukobi u Mostaru dokaz da se problemi ne mogu rešavati političkim pritiskom, medijskom kampanjom i stvaranjem opšte psihoze straha.

Haris Silajdžić je kasno sinoć takođe izjavio da je situacija u tom gradu i dalje veoma kritična.

On je rekao da hrvatske vlasti u zapadnom Mostaru proteruju muslimane iz kuća i stanova i sakupljaju ih na jedno mesto, kako bi poslužili kao živi štit.

On je upozorio da oružani sukobi muslimana i Hrvata u Mostaru pokazuju da je hrvatska strana odlučila da podeli BiH ”jer ne želi inplementaciju Federacije”.

On je pozvao američku i nemačku vladu da utiče na Zagreb jer, kako kaže, ako bude samo zavisilo od bosanskih Hrvata od M. H. Federacije neće biti ništa.

Nastaviće se…

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime