O čemu se ćutalo u zapadnim medijima… (93)

0
901

dolina-neretve-detalj-www.agroklub.comNestali putnici 06.02.97.

MUP Neretvansko-Hercegovačke županije, V. Ćorić, izjavio je sinoć da je na delovima regionalnog puta Sarajevo-Foča, koji su pod muslimanskom kontrolom, juče nestao veliki broj putnika hrvatske nacionalnosti.

Muslimanske policijske patrole, na toj saobraćajnici, zaustavljaju sva vozila sa registarskim oznakama Hrvatske Republike Herceg-Bosna, a putnike hrvatske nacionalnosti zlostavljaju i maltretiraju.

Ćorić je zatražio pomoć od zamenika visokog izaslanika M. Štajnera koji je sinoć doputovao u Mostar kako bi se odmah pronašli svi Hrvati koji se od juče vode kao nestali.

Kasno sinoć je javljeno da na saobraćajnici u istočnom, muslimanskom delu Mostara kod groblja Sutine, ubijena dva hrvatska civila i da njihova tela leže pored puta.

Iz zapadnog, hrvatskog dela Mostara, prošle noći je proterano pet muslimana dok Hrvate iz istočnog, muslimanskog dela grada, u zapadni Mostar prebacuju pripadnici međunarodne policije.

Hrvatski mediji, inače, prenose iz Mostara informacije o pucnjavama i eksplozijama u kojima se upotrebljavaju pešadijsko naoružanje, eksplozivne naprave i ručni bacači, ali i projektili većeg kalibra.

Zagrebački list konstatuje da na sve to međunarodni faktori prisutni u Mostaru ”mlako reaguju”.

Nastavić se…

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime