O čemu se ćutalo u zapadnim medijima… (95)

0
880

u1_Pajaziti-www.zemrashqiptare.net„Gerilski pokret na Kosovu, sa takozvanom Kosovskom oslobodilačkom armijom na čelu, iako u začetku, predstavlja sve veču opasnost po stabilnost na Kosovu i po sigurnost tamošnje srpske manjine“, ocenjuje jučerašnji „Njujork tajms“ u tekstu pod naslovom „Otpor Albanaca na Kosovu prerasta u nasilje„.

U osvrtu na situaciju na Kosovu, kome je neposredan povod nedavna pogibija Zahira Pajazita, kaže se da je on „pripadao gerilcima“ i da je Kosovska „oslobodilačka armija“ potvrdila da su on i njegova još dva druga koja su poginula prilikom napada na miliciju članovi te organizacije.

List dalje navodi da se ta „organizacija bori za stvaranje nezavisne, etnički čiste albanske države na Kosovu i da je preuzela odgovornost za više od deset ubistava Srba i takozvanih albanskih kolaboracionista“.

Podsećajući da Albanci vec šest godina bojkotuju institucije na Kosmetu, „Njujork tajms“ ističe da je proteklih nekoliko nedelja njihova aktivnost na Kosovu prerasla u nasilje.

„Kosovska oslobodilacka armija“ i druge albanske organizacije primaju novčanu pomoć iz inostranstva, obučavaju svoje članove u Albaniji, Iranu i Pakistanu i poseduju velike količine oružja, eksploziva i opreme za odražavanje veza. Tekst u „Njujork tajmsu“ potvrđuje da na Kosmetu sve snažnije deluju ilegalne organizacije Albanaca koje nasiljem i terorizmom zele da ostvare secesionističke ciljeve.
(Tanjug, 18.02.1997.)

Nastaviće se…

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime