O čemu se ćutalo u zapadnim medijima… (96)

0
897

Samostan_sv._Ante,_Sarajevo_(Bistrik)Hrvati su u Sarajevu sve češće meta anonimnih telefonskih poziva u kojima im se preti osvetom za Mostar, piše juče sarajevsko „Oslobođenje“, pozivajući se na katoličku novinsku agenciju iz Sarajeva.

„Oslobođenje“ prenosi vest te agencije da je u utorak kamenovana crkva Sveti Ante na Bistriku u Sarajevu, uz napomenu da to nije prvi napad na taj samostan.

Gvardijan samostana Perica Vidić je izjavio da su napadi dosta česti i da su posledica, ne samo rata, nego i sadašnjih sukoba u Muslimansko-hrvatskoj federaciji.

Hrvatske vlasti u Žepču su jednostranom odlukom promenile sve nazive ulica u gradu i one nose samo imena značajnih hrvatskih ličnosti, javio je juče muslimanski Radio Sarajevo.

„To je najbolji dokaz da hrvatske vlasti u Žepču i ne pomišljaju na povratak prognanih muslimana u njihove kuće i stanove u tom gradu“, kaže komentator radija.

Vojnici Hrvatskog veća odbrane su tokom 1993. godine proterali iz Žepča skoro sve muslimansko stanovništvo, kojeg je bilo približno kao i hrvatskog.

Srbija, Politika, 21. 02. 1997.

Nastaviće se…

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime