O čemu se ćutalo u zapadnim medijima…(5)

1
1842

2014-12-30_174642

1996.05.23. Jasenovac – Tudjman: Direktor muzeja žrtava genocida dr Milan Bulajić rekao je juče da je morbidna ideja Frane Tudjmana da ustaški logor smrti Jasenovac pretvori u zajednički memorijalni centar žrtava i njihovih egzekutora. Naglašavajući da se Tudjman služi falsifikatima, Bulajić je kao primer naveo da hrvatski predsednik uporno revidira jasenovačke žrtve, svodeći broj ubijenih Srba, Jevreja i Roma na dvadesetak hiljada. ”Prema dokumentaciji Muzeja žrtava genocida, u Jasenovcu je toliko ubijeno samo dece starosti od jednog dana do 14 godina”.

Thumb_Milan Bulajic 01
dr Milan Bulajić

Bulajić podseća da je ukupan broj žrtava oko 700.000 ljudi, o čemu postoji Nemačka dokumentacija Nemačke i državne Hrvatske komisije. Neistinita je i tvrdnja Franje Tudjmana da je Jasenovac posle 1945. godine bio logor u kome su ubijani hrvatski domobrani i ustaše. Ta Tudjmanova ideja objavljena je još pre dvadesetak godina u njegovoj knjizi ”Bespuća povijesne zbilje”, koja je, kaže Bulajić, ”hrvatska verzija Hitlerovog Majn Kampfa. Goslodin Milan Bulajić je predložio da se inicira formiranje medjunarodne komisije stručnjaka za utvrdjivanje istine o Jasenovcu, da se pokrene akcija za rekonstrukciju toga logora i da se podrži ideja stavljanju Jasenovca pod medjunarodnu zaštitu.

1996.05.24. Kairo – Sarajevo – Islamisti: U članku egipatskih novina ” Al-Dustur” u kome se piše o traženju da sarajevska vlada izruči odbegle radikalne islamiste iz Egipta a koji se bore u Bosni, navode se reči neimenovanog egipatskog zvaničnika: ”Egipat već traži od Sarajeva da mu izruči 75 odbeglih egipatskim muslimanskih ekstremista, sudjenih u Egiptu za antivladinu delatnost i terorizam”. (Ekspres, 24.05.)

jasenovac

1996.05.24. Internet – Jugoslavija: U roku od mesec dana jugoslovenski server na Internetu posetili su Kanadjani 2.500 puta, Australijanci 7000 puta, Englezi 2.500. U SAD, gde se sada pokazuje najveće interesovanje za podatke koje nudi vlada Srbije, bilo je 24.500 ulazaka obrazovnih institucija, 1.700 američke vlade, 16.000 puta podatke su tražile informativne kuće, čak 44.000 puta komercijalne institucije. Mnogi su tražili i dodatne informacije, na primer iz Francuske o tragediji na Markalama i muslimanskim manipulacijama, a brojni stranci su izražavali iznenadjenje i zgražavanje da je Jasenovac uopšte postojao.

Da Vas podsetimo:  Kongresmeni traže od Bajdena da uvede SANKCIJE, Vučića optužuju za KORUPCIJU: Od nabavke respiratora do finansiranja Pinka

1996.05.24. General Djukić: ”Haški sud je protiv Srba, a glavni tužilac Ričard Goldston je srbomrzac i ubica sa dečjim licem. Predsednik republike Radovan Karadžić i general Ratko Mladić ne smeju pasti dušmanima u ruke, jer neće izvući živu glavu”, ovo su jedne od poslednjih rečenica pokojnog srpskog generala Djordja Djukića.

Nastaviće se…

 

1 KOMENTAR

  1. Pa nije se ćutalo samo u zapadnim medijima. Ćutalo se, a dobrim delom se i danas ćuti, i u srpskim medijima. Isti Hrvati, muslimani i Šiptari koji su u Velikom ratu klali Srbe su to činili i u Drugom svetskom ratu. Najžalosnije je da je brojne hrvatske koljače na inicijativu kralja Aleksandra i nekih srpskih političara nova zajednička država, bez da ih je procesuirala za njihove zločine, preuzela u vojsku i u državnu administraciju.Čak su bili bolje plaćeni i brže su napredovali u službi od Srba. Nije Josip Broz „kriv“ za Jugoslaviju, kao što često misle neki Brozovi kritičari, stvorio ju je kralj Aleksandar,izdavši Srbiju i njene direktne interese, a Broz je posle Drugog rata samo nastavio kraljevu praksu. I on je prtećutao brojne zločine u oba rata, a srpska štampa, valjda da ne uvredi austrougarskog feldvebela Broza, borca protiv Srbije, je ćutala. Kao što rekoh, ćuti i danas dok sinovi i unuci nekadašnjih tlačitelja Srbije koji su se kao političari dokopali vlasti, rasturaju srpsku državu, poklanjaju srpske teritorije, pljačkaju i otimaju, rasturaju srpske firme jureći stutine hiljada radnika na ulicu i u glad i bogate se na grbači naroda. Srbija je ćutala i onda, a ćuti i danas. Dokle?

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime