O hamerima, instruktorima…

I Velikoj Albaniji

0
913

Iskreno me dirnula radost čitavog niza srpskih medija koji pišu da „Amerika više voli srpsku armiju nego ukrajinsku. Armija Srbije je dobila od SAD više oklopnih terenaca „Amer-Hamvi“ (HMMWV) nego Ukrajina“.

humvee-soldiers-600x400I zaista, to je velika čast – osećati da vam SAD udeljuju veću pažnju nego drugim državama. Pogotovo što je ambasador SAD Kajl Skot rekao da Srbija za automobile neće platiti ni dinara. Da čovek skače od radosti. Besplatno 60 automobila! Pred očima Srba bajka se pretvara u stvarnost. Na tako važnom događaju bio je prisutan i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar odbrane Zoran Đorđević i načelnik Generalštaba general LJubiša Diković.

No, vi ne znate šta će biti dalje. A dalje će biti predlog besplatnog opremanja srpskih specijalaca američkom opremom. Istina, Srbija već naoružava svoje bataljone specijalaca dobrim oružjem, no to su sitnice. Specijalnih jedinica mora biti mnogo i oni moraju biti naoružani na nivou kiborga. A za to nisu dovoljne samo uniforme i oprema za gađanje, nego i instruktori. Kao što je poznato, američki vojnici se već koriste imunitetom na teritoriji Srbije i to je veoma dobro. Znači, instruktori se neće nimalo ustručavati u svojoj delatnosti. Zato što će ne samo obučavati srpske vojnike, nego i sa njima piti pivo, provoditi slobodno vreme i biće veoma zgodno nabijati im u glavu američke ideje.

Hoćete poređenje sa Ukrajinom? Izvolite. Već nekoliko godina tamo rade 4 kampa za obuku specijalaca sa američkim savetnicima, koji ne propuštaju svoje. Uzgred, po stepenu životinjskog ponašanja, polaznici tih kurseva u potpunosti odgovaraju zadatim ciljevima. Iako na Donjecku nije bilo vojnih pobeda, čak naprotiv. Tu je američka nauka pumpala ubijanja. No, to je druga tema.

Da Vas podsetimo:  Da li će narod pristati na prevaru Save Manojlovića i pobedu Vučića

Što se tiče Srbije, biće reč o drugome – o pretvaranju srpskih vojnika u pristalice američke politike. A to znači da oni ne smeju podići oružje protiv drugih prijatelja Amerike, koji su svima poznati.

Na primer, nedaleko od Kosova sve ozbiljnije se zgušnjavaju oblaci agresije protiv suseda. Iz toga će iznići dosta dramatična predstava o budućnosti Balkana. I drugačija predstava prosto ne ulazi u glavu, posle nedavne izjave Hašima Tačija o spremnosti Kosova da ujedini sve rejone koji govore albanskim jezikom u okolnim zemljama. To već ne govori ulični lopovčić, nego rukovodilac velike kriminalno-državne grupacije. On već ne skriva da Kosovo radi na tome da se zaljulja situacija u Makedoniji i na jugu Srbije. Neka i ne bude tako brzo, no vreme trpi. U vezi s tim, jasno je zbog čega će toj „republici“ biti potrebna armija i specijalne jedinice. Ona se ozbiljno priprema.

Zato, ako odmah posle hamera Beogradu stigne predlog da pošalje američke instruktore za rad u vojsci, nije uputno odbiti ga. Može zatrebati u budućnosti. Saznaćete kakve su navike neprijatelja.

A hameri – nisu uopšte borbene mašine. Čak ni oni oklopni. Talibani u Avganistanu od njih prave takvu kašu, da je bolje ne gledati. Možda ih iz tog razloga i poklanjaju u dobrotvorne svrhe?

Dmitrij Sedov

www.fsksrb.ru

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime