O smrti gardista prvi obavešten Vučićev i Tadićev prijatelj Miki Rakić

0
3075

rakic-vucic-tadicBivši ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić rekao je danas u policiji da “nije bio u prilici značajno da doprinese istrazi” oko tragične smrti gardista u Topčideru, navodeći da se nada da će drugi to biti u stanju.

Kako prenosi režimski “Informer”, Jeremić je u policiji rekao da se ne seća tih događaja i da je o smrti gardista prvo obavešten Miki Rakić. Vučićeva policija koja je vodila razgovor sa Jeremićevm odmah je obavesila “Informer” o Jeremićevoj izjavi.

Rakić je, inače, bio prvo vrlo blizak prijatelj Borisa Tadića, a potom i Aleksandra Vučića.

Podsetimo da je Vikiliks ranije objavio diplomatske depeše koje dokazuju da je Rakić pomagao Vučiću da formira Srpsku napredne stranku.

Postoje čak i navodi da je Srpske napredna stranka formirana u kabinetu Borisa Tadića, a glavni koordinator bio je upravo Rakić.

Budući da su Aleksandar Vučić i ministar Nebojša Stefanović znali da Jeremić nema apsolutno nikakve veze sa smrti gardista, Stefanović je glumio vračaru i predvideo da će Jeremić reći da je Miki Rakić prvi saznao sa smrt gardista.

– Žao mi je što Jeremić ni pre 12 godina nije dao neku izjavu. Potpuno se spinuje i politički zloupotrebljva tragedija ovih ljudi. Nadam se da neće da se pozivaju na mrtvog Miodraga Rakića, rekao je Stefanović pre nego što je Jeremić otišao na razgovor.

Zašto bi se Jeremić namerno pozivao na “mrtvog Miodraga Rakića” kada je sasvim evidentno da je to što je rekao istinito, budući da je Rakić nekada bio šef Biroa za koordinaciju rada službi bezbednosti.

Drugo, Stefanović je tezom o Rakiću izašao u javnost pre Jeremićevog saslušanja jer Stefanović vrlo dobro zna da Jeremić nema apsolutno nikakve veze sa gardistima, dok se to isto ne može tvrditi za Rakića.

Da Vas podsetimo:  Brkić: Sud u službi Nikole Petrovića

Stefanović je o Rakiću ustvari rekao istinu jer verovatno postoje neki dokazi da je Rakić prvi bio obavešten o tragediji na Topčideru. Ministar je tom preuranjenom izjavom pokušao da diskredituje Jeremić ukoliko kaže istinu.

Teleprompter

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime