Obama produžio sankcije protiv Rusije za još godinu dana

0
845

obam_zast_123Bela kuća je saopštila: predsednik SAD Barak Obama produžio je važenje sankcija protiv Rusije za još godinu dana.

„Produžavam važenje režima nacionalne vanredne situacije koji je uveden ukazom 13660” – objavio je Obama.

A tim ukazom od 6 marta 2014 godine je protiv Rusije i bio uveden „režim nacionalne vanredne situacije”.

Ovom izjavom je američki lider produžio važenje svih sankcija protiv Rusije, a prilikom njihovog uvođenja je objasnio da su neophodne zbog pretnje bezbednosti SAD i njihovoj spoljnoj politici i precizirao da tu pretnju predstavljaju „politika i ljudi koji podrivaju demokratske procese i institucije u Ukrajini, predstavljaju opasnost po mir, bezbednost, stabilnost, suverenitet i teritorijalnu celovitost Ukrajine”.

Simptomatično je da je kanadsko izdanje Global Research upravo danas objavilo da Obama „mrzi Rusiju” i da njegova politika ne samo povodom Ukrajine – nego i prema Siriji, Iranu i nekim drugim državama – ima za cilj samo slabljenje Rusije.

„SAD i dalje žele svrgavanje Asada jer je Asad saveznik Rusije, a glavni cilj Obamine politike nije pobeda nad islamskim terorizmom nego nad Rusijom. Zato američki udari po pozicijama Islamske države u Iraku rezultiraju širenjem teritorija pod njenom kontrolom u Siriji”.

Ranije je Obama preko Katara podržavao Muslimansku braću, ali se ta organizacija pokazala neefikasnom, pa sada SAD podržavaju Islamsku državu čiji je pokrovitelj Saudijska Arabija.

Katarski gas – upozorava Global Research – može ne doći do Evrope čak i ako Asadov režim padne jer se Rusija već dogovorila sa Ankarom o Turskom toku…

Fakti

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime