Obaveštenje za čitaoce portala koreni

3
275

Poštovani prijatelji i posetioci portala www.koreni.rs !

Osnovač sajta i glavni urednik Nikola Janić, u dogovoru sa urednicom i redakcijom, odlučili su da promene sadržaj portala. Do sada smo postavljali tekstove koje su saradnici pisali za naš portal ali je bilo više tesktova koje smo prenosili sa sajtova koji su nam za to dali dozvolu.

Mediji u Srbiji, nažalost, isključivo su podeljeni na one koji podržavaju stavove vladajuće većine i one koji podržavaju opoziciju i time doprinose opštoj podeli građana u njoj i van nje.

Portal www.koreni.rs koji se među blizu milion sajtova na Srpskom jeziku nalazio godinama između 380-tom i 400-tom mestu po poseti, po istrazivanju portla alexa.com, zadnjih godina je imao konstantnu posetu hakerskih napada koji su doprineli velikom smanjenju posete.

Razlog za odluku o promeni uređivačke politike portala www.koreni.rs nisu navedeni hakeri, već potreba da o objavljivanju tekstova, svedočenja i saopštenja koje nam šaljete, neće odlučivati urednik portala već isključivo Vi koji nam šaljete vaša zapažanja, kritike, predloge… ili vaša svedočenja i sećanja o dešavanjima iz predhodnih godina i decenija… Sve o onome što smatrate da je važno za srpski narod i maticu i za vas lično, bez obzira dali pripadate onima koji podržavaju poziciju ili opoziciju. Sajt www.koreni.rs će da funkciniše na taj način da ga ubudeće neće uređivati urednik, nego vi koji na njemu objavljujete ono što vam je na duši i što je od potrebe i koristi vama i celom našem narodu u maticama ili u rasejanju.

Vašom slobodnom pisanju, mesto urednika postaje još važnije i korisnije za sve nas. Vi možete da pišete o svemu, lepom ili ružnom, a tekst možete potpisati vašim punim imenom, ili pseudonimom,. Urednik će kontrolisati prispele mejlove i neće će dozvoliti da u napisanom tekstu vređate i optužujete nekoga bez priloženih dokaza. U slučajevima gde se neko optužuje i za te optužbe priložite dokaze, umesto potpisa sa vašim imenom, stajaće: „Autor teksta poznat redakciji“.

Da Vas podsetimo:  Jeziva tišina boraca za slobodu u Srbiji: Nema američke agresije, genocid je izvršio - Miloš Biković

Ovo je veoma važno ukoliko pišete o nečemu učinjenom vama ili nekom drugom, a vi za to imete neoborive dokaze i želite ličnim svedočenjem o tome upoznati javnost. Posebno treba obratiti pažnju na ovo kada pišete o događajima koji su se desili na prostoru bivše Jugoslavije i ispovest ljudi koje je zahvatio rat i zločinačke sile. Vaša pisanja, navedene činjenice u napisanom, priložene slike, ispovesti i zapažanja o nečemu što je zadesilo vas, ili vama poznate, uvek će biti dotupne onima koji su rođeni posle građanskih ratova na prostorima bivše Jugoslaviji. Nije bitno da li ste opozicija ili pozicija, ovde politika nije važna već da svet sazna istinu o našem narodu, o tome kakve su zločine činili nama i kako su ubijali i kažnjavali srpske civila i njihovu decu. Svaki od vas napisan podatak će značiti mnogo i doprineti tome da svet upozna dokaze o tome da nismo samo mi krivi, kako to izgleda danas u njihovim očima. Pišite o svemu što vam je na srcu, ono što nemate gde da objavite. O današnjim problemima, ali i o lepim doživljajima. Ono što nećemo objaviti su tekstovi koji sadrže neprimeran sadržaj. Ponavljamo da sve vaše tvrdnje trebaju biti potvrđene dokazima i mejlovi koje nam šaljete potpisani vašim punim imenom i prezimenom, koje će biti poznato samo redakciji ukoliko ne želite da se ono javno objavi.

Pišite i vi, šaljite tekstove, lične priče, ili koje ste negde proćitali, da ih skupimo sve na jednom mestu gde će ostati za naša buduća pokolenja i da bi oni i svet znali istinu koja je decenijama skrivana.

redakcija portala koreni.rs

 

3 KOMENTARA

  1. Пре неколико година овде сам нападан да су ми текстови „сувише мрачни“. Испало је да је стварност мрачнија. Тако да ако не можете даље у овој гробној помрчини, немојте се мучити.

  2. Gluposti. Ko ce da proverava da li su „dokazi“ tacni? Meni se cini da se vi plasite da i dalje objavljujete clanke koji kritikuju ovu katastrofu koja nas je snasla, pa zato menjate ur. politiku.

  3. Postovani,ako ce to da otrezni ovaj pogubljeni narod,to ce biti senzacija.Probajte,pa ako ne ide,vratite se na stari nacin,ili vam nesto drugo padne na pamet,pa pomogne svima nama.Zao mi je da priznam da je narod pristao da sluzi za mlacenje prazne slame,da glumi ludilo,da predstavlja zamorcice….Neka nam je Gospod u pomoci,jer je ovo potpuni slom naroda.Strasno,ali je istinito.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime