„Obavezan lekarski za sve građane!“

2
953

BEOGRAD – Poslanik Demokratske stranke Dušan Milisavljević zatražio je danas uvođenje obaveznih zdravstvenih skrining pregleda svih građana, da bi se smanjio broj obolelih od malignih tumora i kardiovaskularnih oboljenja, kao i dodatno oporezivanje prodaje “masne i brze” hrane.

Dusan-Milisavljevic-743x420
Dušan Milisavljević

– Predlog bi bio da se obavezno pregledaju svi naši građani. Zalažem se za usvanjanje obaveznog skrining projekta, da bi svi građani morali da budu pregledani kod svojih lekara, jer bi dobijali poziv i zakazani termin za skrining program – rekao je Milisavljević novinarima u Skupštini Srbije.

On je rekao da je Srbija vodeća zemlja po broju obolelih od malignih tumora i kardiovaskularnih oboljenja, i po stopi smrtnosti od tih bolesti. Naveo je da je “ozdravljenje nacije” moguće kroz obavezne preglede dojki i grlića materice kod žena starijih od 45 godina, odnosno debelog creva, pluća i prostate kod mušakraca.

– Država čini napore i ulaže određena sredstva u lečenje pacijenata koji boluju od malignih tumora i kardiovaskularnih oboljenja, ali ja kao lekar želim da kažem da moramo da idemo dalje i da mnogo više pažnje posvetimo preventivi – naveo je Milisavljević.

On je rekao da država mora dodatno da oporezuje “masnu i brzu hranu” i da bi ta sredstva trebalo da odlaze u fond Ministarstva zdravlja namenjen lečenju dece u inostranstvu. – Pored svake škole, vrtića, čak i bolnica otvaraju se kiosci s brzom hranom, gde se deca i građani nezdravo hrane – rekao je Milisavljević.

www.o21.rs

2 KOMENTARA

  1. Чиста орвеловштина – обавезни ‘скрининг’ (или за идиоте преглед) води до присилних вакцинација, присилних тровања ‘лековима’ а у суштини фармакоотровима, присилног убијања од стране ‘лекара’ које подмићује наречени фармаколоби смрти.
    Ово још ни на западу нису успели да ураде али би српски тупандери да буду први у свему.

  2. Na zalost nezdrava ishrana je samo jedan deo problema. Koliko danas ima gladnih u Srbiji? KOliko ima onih koji imaju samo jedan obrok dnevno? Te statistike nisu javne, a vazne su. Nazalost u kontrolisanim medijima vrlo malo pravih informacija dolazi do javnosti.
    Koliko ljudi nema osnovno medicinsko osiguranje, znaci nemaju mogucnost da stignu ni do lekara ni do zubara? Koliko je takvih ?

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime