Obavezno privatno penziono osiguranje?

0
1071

penzioneri2Srbija živi po želji MMF-a. Svakim novim danom Međunarodni monetarni fond ima novi uslov koji postavlja ispred Srbije a naši političari kao bez mozga pristaju na sve. Kao da nije bilo dovoljno smanjenje plata i penzija u ovoj bednoj Srbiji sad imaju novi eksperiment koji bi trebalo da urade kod nas, Vlada bi trebalo da razmotriti mogućnost da uvede obavezno privatno penzijsko osiguranje. To bi u prevodu značilo da možemo da bacimo sve ove godine staža koje su uplaćivane u PIO fond i onda da se snađemo sami da li ćemo imati penziju kroz 20-30 godina kad dođe vreme za to. Sad tek shvatam istinitost priča koje kruže narodom da ćemo ostati bez penzija ali i bez državnog zdravstvenog osiguranja. Naši pametnjakovići od političara zavili su nas u crno da više nema gde.

PIO fond jeste zaista opustošen a za to su krivi političari i zbog toga se dotira iz budžeta, kao i zbog velike nezaposlenosti, sto takodje okrivljuje sve one koji su bili i jesu na vlasti. Zašto mi moramo da uvodimo nešto što se u praksi pokazalo kao loše, kod mnogo stabilnijih zemalja nego sto je Srbija. Možda ipak moramo da bi MMF video da li će nas bar na taj način uništiti, jer šta god da su nam radili do sad pokazalo je da smo neuništivi. Da li gospodin premijer misli da će posle ovakve “pametne” izjave njegovog ministra Vujovića narod i dalje da ćuti. Pa da li je ovo ekspert za ekonomiju, kad realno pogledamo ovako bi ekonomiju Srbije mogla da vode i deca u drugom razredu osnovne škole. Blago nama sa ovim stručnjacima na vlasti. I to je ekonomski stručnjak koga Srbija tj. mi narod plaćamo. Pa zašto ga plaćamo da radi za nas ili za Amerikance i da puni njihove fondove.

Da Vas podsetimo:  NE TREBA ZANEMARITI MILOJIČINO ZADOVOLJSTVO...

Kada malo bolje razmislimo možda je ipak ideja sa ovim drugim stubom osiguranja popunjavanje privatnih fondova. Ne bi me čudilo da Vujović, Vučić ili neko treći otvori privatni penzioni fond pa onda obavezno u te fondove uplaćujte narode pare. Kada padnu sa vlasti tako će i ti fondovi bankrotirati, onda vidite gde su pare ali i penzije. Vodilja ove ide je dokusuriti Srbiju tako što će njeni građani osiromašiti do nivoa sa kojeg više nema povratka na bolje! Mozda je drugi stub osiguranja loš za građane Srbije, ali ce Vujović ipak da obezbedi 3 kolena familije doživotno ako ga uvede.

Ono što mene zanima koliki prag tolerancije ima ovaj narod? U nekim feudalnim društvima građani su imali veća prava. Ja stvarno pokušavam da razum narod kome pripadam ali mi ne ide. Da li je moguće da smo svi toliko blesavi? Pa mi smo prirodni fenomen definitivno. Čekam samo da vidimo da li ćemo progutati i ovu vašu glupost ili je ovde kraj. Trgnite se narode iz te uspavanosti, sve je samo do nas ako se udružimo i samoorganizujemo sve ćemo uzročnike da izolujemo i sankcionišemo. Sve je samo do Vas, tj. sve je samo do nas, mi smo većina!

Za Korene

Ivana Jovanović

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime