Obećao veće plate, nove mačeve, nove štitove: Vulin obišao Nemanjiće

1
1309

Ministar odbrane Alekandra Vulin izjavio je da uloga Radio-televizije Srbije mora da bude obrazovanje građana o srpskoj istoriji i okupljanje nacionalnih institucija kakva je Vojska Srbije.

„Uloga javnog servisa mora da bude očuvanje naše istorije, očuvanje našeg pamćenja, našeg trajanja“, rekao je Vulin nakon obilaska mesta snimanja seta serije „Nemanjići – rađanje kraljevine“.

Kako navodi Ministarstvo odbrane, Vulin je kazao da javni servis treba da okuplja nacionalne institucije kao što je Vojska Srbije.

Javni servis treba da bude taj koji će da okupi ostale nacionalne institucije, kakva je i Vojska Srbije da daju svoj doprinos i da budućim generacijama ostavimo istorijsko viđenje iz naših očiju, istoriju kako smo je mi doživeli, istoriju kakva ona jeste, koja treba da prenese poruku narodu kakav je bio i narodu kakav može da bude“, kazao je Vulin u objektu Garde Vojske Srbije lovištu „Dobanovci“.

vulin nemanjići Izvor: Tanjug/Ministarstvo odbrane
Dodao je da očekuje da će građani Srbije umeti da cene sve institucije koje su dale svoj doprinos da se vreme Nemanjića i vrednosti koje su još tada nastale ožive i prikažu pred današnjom generacijom.

 „Da znamo odakle smo pošli i da bi znali kuda idemo“, izjavio je ministar.

„Nemanjići – rađanje kraljevine“ televizijska je serija čije se premijerno prikazivanje očekuje krajem 2017. godine.

Serijalom, koji će obuhvatiti dva veka vladavine srpske srednjovekovne dinastije, obeležava se 800 godina od nastanka Srpskog kraljevstva i krunisanja Stefana Prvovenčanog.

Projekat je nastao u režiji Marka Marinkovića, po scenariju Gordana Mihića, a producira ga Radio-televizija Srbije.

www. infozurnal.net / N1

1 KOMENTAR

  1. Znamo mi odakle smo pošli. Nekada smo znali i kuda idemo? Problem je nastao kad su nas prevarili, pa nam nametnuli da nas vode takvi kao Vulin, pa upadosmo u centrifugu lupetala, lažljivaca, lopova i izdajnika. Vrtimo se u krug ko sumanuti dok nam ne iscedite i poslednju kap života.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime