Objavljivaćemo broj zaraženih u beogradskim opštinama

1
710
Goran Vesić / Foto: YouTube Screenshot

„Od sutra (30. marta) će Grad Beograd objavljivati i broj zaraženih od korona virusa po beogradskim opštinama koje objavi ‘Batut’, jer se Beograd dosad posmatrao kao celina.“ – Zamenik gradonačelnika Beograda o podacima o broju zaraženih virusom korona. (B92, 29. 3. 2020. godine)

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je 29. marta da će “od sutra”, 30. marta, Grad Beograd objavljivati podatke Instituta zа јаvnо zdrаvljе Srbiје „Dr Milаn Јоvаnоvić Bаtut” o broju zaraženih od korona virusa po beogradskim opštinama, jer se Beograd “dosad posmatrao kao celina”.

Međutim, do danas tih podataka nema na sajtu covid19.data.gov.rs. ali ni sajtu Instituta „Batut“. Na sajtu Covid19 objavljeni su podaci o broju obolelih po  gradovima i opštinama u Srbiji (njih 178) do 7. aprila, ali ne i za 17 beogradskih opština. Informacije o broju zaraženih u Beogradu objavljene su zbirno za ceo Grad.

Budući da su od izjave zamenika gradonačelnika Beograda prošle skoro dve nedelje, njegovo obećanje ocenjujemo kao – neispunjeno.

*Istinomer je deo CoronaVirusFacts alijanse koju čini više od 100 fektčeking medija koji se bore protiv dezinformacija u vezi sa pandemijom COVID-19. Više o radu alijanse pročitajte ovde.

Izvor: Istinomer

1 KOMENTAR

  1. Sta je sve on izjavljivao……. Zar smo zaboravili most u parku na uscu Dunava i Save????? Ne daj Boze da se ostvari. Puuu, puu da ne cuje samo.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime