OČAJ U NOVOM PAZARU Preklinju lekare: Šta vi mislite, hoće li nam biti dobro?

3
992
Bolnica u Novom Pazaru / Foto: Tviter

„Hvala vam do neba što ste došli nam pomognete! Hvala vam! Šta vi mislite, hoćemo li biti dobro“, pitanja su koja očajni građani Novog Pazara postavljaju lekarima i sestrama, koji su došli u ovaj deo Srbije da pomognu obolelima od koronavirusa.

Iz Novog Pazara danima stižu slike očaja, oboleli na sve strane, nemaju gde da ih smeste u toj bolnici „bolje opremljenoj nego neke nemačke„, a još je gore što nema ko da im pomogne – najmanje 20 lekara je zaraženo kovidom, sestre takođe, svi padaju s nogu, rade smene po 12, čak i 24 časa!

– Jako je teško gledati brigu i očaj građana. Prepoznaju nas, zahvaljuju se do neba što smo došli. Ne znaju kako da nam zahvale, prilaze, pitaju „hoće li nam biti dobro, šta vi mislite“. Narod je toliko ljubazan, na usluzi, treba ostati imun i ne podleći emocijama, a nije lako – priča za Direktno.rs jedan od medicinara na zadatku u Novom Pazaru.

Sahrane (dženaze) broje se desetinama, sam ministar Rasim Ljajić danas je izjavio je da je od aprila do 2. jula u Opštoj bolnici u Novom Pazaru preminulo 46 građana, od kojih je 35 iz tog grada i 11 iz Tutina, kao i da ima slučajeva preminulih od korone koji nisu ušli u zvaničnu statistiku.

Medicinari koji su došli iz Beograda, Novog Sada, Kragujevca.., zatekli su teško stanje, bolnica je puna, a još gore je što su nemoćni u sprečavanju širenja epidemije. U Sandžaku su zaražene mnogobrojne porodice, neki od njih su izgubili najmilije, samo u Sjenici je juče umrlo 10 ljudi!

Atletski as Asmir Kolašinac lično je pisao ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru i molio ga da pošalje pomoć u njegovo mesto. Sad zamislite tu situaciju, „Div iz Sjenice“, šampion, moli ministra da bi spasao svoje komšije?! Koliko li je to strašno!

Da Vas podsetimo:  KRIJU ISTINU Za 30 godina izgubićemo ceo Beograd!

– Večeras od 22.00 časa pacijenti iz Sjenice za koje postoji medicinska indikacija će se transportovati za Opštu bolnicu Novi Pazar – napisao je reprezentativac Srbije u subotu.

Potresno i zabrinjavajuće je što je ministru zdravlja pisala i načelnica internog odeljenja Doma zdravlja u Sjenici, dr Mersada Hadžifejzović, koja opominje Zlatibora Lončara da će doći do „apokalipse Sjenice“, ako ne budu dobili stručnu lekarsku pomoć.,

–  U bolnici ne postoji respirator, centralni kiseonik, nemamo infektologe, pulmologe, anesteziologe, anestetičar. Gospodine ministre, ukoliko ne reagujete brzo i ne pošaljete stručnu lekarsku pomoć, desiće se apokalipsa Sjenice… Pomozite, molim Vas!!! Nadam se da ćete brzo reagovati i pružiti nam adekvatnu pomoć – moli doktorka Hadžifejzović.

Ona je i sama bila na terenu, u aprilu je bila angažovana u Covid bolnici u Ćupriji kao nefrolog sedam dana.

– Svi oboleli imaju upalu pluća sa veoma lošom Sa O2, febrilni su. Njihovo lečenje su preuzeli lekari opšte medicine, lekari medicine rada, fizijatri, oftalmolozi i ostali raspoloživi lekari kojih je veoma malo. Svakog dana nam umiru pacijeti… Svakog dana nam umiru pacijenti… Stanje je veoma ALARMANTNO!!!! Preti zaraza celoj non Covid bolnici, hemodijalizi i svom medicinskom osoblju, jer naše odeljenje, koje je Covid, nije fizički odvojeno od non Covid odeljenja – doktora prenosi dramatičnu situaciju.

Podsetimo, to je ista ona Sjenica iz koje su poslali dva pacijenta u Užice, a tamošnja bolnica ih je odbila, kako reče Rasim Ljajić „zbog nesporazuma“ i dva čoveka su umrla!

Ko će za to odgovarati? Verovatno isti oni koji su odgovarali za smrt studenta medicine iz Kenije, koga je odbilo da primi nekoliko medicinskih ustanova u Beogradu za vreme vanrednog stanja!

Da Vas podsetimo:  Beograđani, psihički se spremite na novu Vesićevu torturu!

A onda kada građani pogođeni situacijom, ljuti, očajni što su ostali bez roditelja, rođaka, prijatelja, u lice kažu sve šta imaju premijerki Ani Brnabić i ministru Lončaru, predsednik Srbije ih uvredi, okleveće i nazove narko-dilerima. Je l’ moguće da su svi u Novom Pazaru kriminalci? A, ako jesu, zašto ih policija i sud nisu procesuirali? Ceo grad i okolna mesta – Tutin, Sjenicu, Pešter…

T. Dragojević
Izvor: direktno.rs

3 KOMENTARA

  1. U Novom Pazaru je na delu sramna politizacija epidemije Kovid 19 i u osnovi je okrenuta protiv države Srbije. Tamo su u naletu antisrpski elementi koji veličaju Tursku i Fedraciju BiH, omalovažavajući sve što je Srbija učinila za oblast Raške. Mada sam veliki protivnik Vučićevog režima i SNS i svestan svih njihovih grešaka u vreme epidemije, mora se reći da su u Novom Pazaru pokušava prevashodno nauditi državi Srbiji i internacionalizovati navodno „sandžačko pitanje“. Da, Vučićev režim je napravio kardinalne greške u borbi protiv epidemije, ali one nisu bile uperene protiv muslimana u Raškoj, već je posledice osetio celokupan narod u Srbiji. Glumatanje one razularene žene koja u bolnici viče na režimske pretstavnike, kao i ono isceniranje sa ležanjem pacijenata po hodnicima bolnice, je ustvari režirano od separatističkih pristalica unutar bolnice i u Novom Pazaru, i podseća na 80-te godine kada je na KiM navodno Srbija organizovala u školama jednonacionalno trovanje šiptarske dece. A, argument za moj stav je baš ona napadno razularena žena,koja tvrdi da joj je majka umrla od virusa a da joj otac leži kod kuće na samrti!? Kada joj je Ministar zdravlja ponudio da dovede oca u bolnicu i da će ga odmah primiti ova provokantkinja mrtva ‘ladna prelazi preko te fer ponude i uopšte ne reaguje na nju. Znači, ili ona laže da joj je otac bolestan i da je na samrti, ili još gore, ako jeste bolestan, onda je njoj važnija antisrpska politizacija nego život oca! Krajnje je ružno i neumesno da se epidemija koristi u prljave političke svrhe, kao i za muslimanske separatističke ciljeve. Postavlja se pitanje – zašto je ovako velika epidemija naglo buknula u Novom Pazaru i celoj Raškoj? Evidentno je, da se narod nije pridržavao mera zaštite, što je delimično uzrokovano režimskim greškama u celoj Srbiji, koji je svesno relativizirao opasnost epidemije samo da bi mogao do sprovede izbore. Tako zaveden narod je počeo lakomisleno da ide na proslave, pre svega religijske obrede i svadbe. Sada separatisti pokušavaju da ovu opštu naivnost naroda i svesrpski nemar vlasti iskoriste za separatističke ciljeve Ugljanina i prepredenog „akademika“ Zukorlića. Ta jadna i mizerna provokacija neće proći, čak ni kod ljutih Vučićevih protivnika ali koji vole Srbiju. Raška je Srbija i nikakvo bedno političko insceniranje ne može da promeni tu neprikosnovenu činjenicu.
    Dr Miodrag Kulić

    • Браво докторе, ту нешто дебело не штима. Где је сада вољени и обожавани Ердоган коме је у аманет остављен цео Балкан . Заболе га за хиљаде Пазарских зелених застава. Сада им је Србија крива, коју не да не поштују већ мрзе из дна душе. Да имају и мало морала ћутали би и уздали се у Алаха.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime