Vidojeviću upućene otvorene prednje od vrha MUP. Očekuje se hapšenje u toku noći

0
878

tumbnspBeograd, 27.septembar 2014. godine- Pretnje koje su stizale na adresu Momčila Vidojevića, predsednika Nezavisnog policijskog sindikata Srbije, tokom prethodnih dana od strane premijera Srbije i ministra poicije dostigle su svoj vrhunac u sprečavanju sindikalnog rada u vreme ogrganizovanja štrajka policije. Danas oko 13 časova dežurni Operativnog centra MUP Trkulja pozvao je na moblini telefon Vidojevića i izneo mu poruku Aleksandra Novkovića, načelnika jednog od odeljenja u MUP, da je izdat nalog da pod hitno, u roku od 10 minuta Vidojević mora da vrati sve što koristi sindikat i da preda MUP-u.

Trkulja je istakao da samo prenosi naređenje Novkovića i da se Vidojević za sve ostalo Novkoviću i obrati.

Kada se Vidojević telefonom obratio Novkoviću isti mu je uputio pretnje i uvrede, spominjući mu pritom majku i obrativši mu se i rečima “Dosta smo mi tebe trpeli videćeš šta ćemo da ti uradimo”.

“Gospodine Vučiću, gospodine Stefanoviću, da li je ovo znak da Momčilo Vidojević i njegova porodica zbog sindikalnog rada i angažovanja mogu da očekuju da će Vidojević biti uhapšen kako bi poslužio za primer drugima da ne smeju da traže elementarna prava koja su im zagarantovana ustavom, zakonom međunarodnim konvencijama i poštovanjem ljudskih prava”, pitaju iz NPSS.

Sam Vidojević poručuje svima da mu je dobro poznato, jer je već osetio na svojim leđima, a sada je samo još uvereniji u to da su u Srbiji došla vremena da sve može da bude oprošteno samo da se istina ne kaže.

“Poručujem zaposlenima u policiji da su oni sindikat, da su oni ti koji ga čine, a ne pojedinac, bio to Vidojević ili bilo ko drugi. Zato nastavite sindikalnu borbu štrajkom sve do ostvarivanja svojih prava bez obzira na to šta će Vučić и Stefanović uraditi meni i mojoj porodici”, kazao je Vidojević .

Da Vas podsetimo:  Merošina kao gradilište pred dolazak Vučića, zbog početka SNS kampanje prekopali i stadion

O ovim pretnjama NPSS je već obavestio Ambasade SAD, Rusije i Kine, kao i Savet Evrope i sve zemlje Evropske unije.

Info NPSS!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime