Od crvene haljine, preko Lava i novinara, do Koke i Milene

2
1796
Foto: kolaž

Narodna skupština formirana je juče, poslanici su položili zakletve i zauzeli svoja mesta u poslaničkim klupama, a neki od njih izazvali su svojim oblačenjem i životnim odlukama veliku polemiku u javnosti.

1. Poslanica u crvenoj haljini

Kodeks oblačenja u Narodnoj skupštini prilično je strog, te se tako u parlament na primer ne može ući čak ni u belim patikama. Zabranjena je i odeća koja svojom pripijenošću uz telo potpuno odražava njegov izgled jer se smatra da takva garderoba ne priliči najvišem zakonodavnom telu. Poslanica SPS Dijana Radović koja je na konstitutivnu sednicu došla u uskoj crvenoj haljini koja rajfešlus ima duž čitavog zadnjeg dela tela, za ova pravila očigledno nije marila te je svojom odevnom kombinacijom izazvala burne reakcije javnosti.

2. „Duhoviti“ Lav Pajkić

Lav Pajkić poznat je kao voditelj emisije „Kontravizija“ koja je trebalo da parira Kesiću i ekipi Njuzovaca i tome što je sin spisateljice Isidore Bjelice. Autorska emisija „Kontravizija“ doživela je neuspeh i njeno emitovanje je ubrzo otkazano, te je mladi Lav odlučio da se oproba u ulozi narodnog poslanika. Ovaj posao shvatio je po svemu sudeći veoma ozbiljno jer mu je, kako kaže, Aleksandar Vučić „dao veliko poverenje i odgovornost“, te će se on boriti za „interese, stabilnost i prosperitet Republike Srbije“. Zvuči poznato?

3. Najmlađi poslanik u Skupštini

Student Fakulteta za kulturu i medije i nosilac liste „Aleksandar Vučić-Za našu decu“ Nikola Lazić svoj prvi poslanički mandat dobio je iako ima samo 21 godinu. Ono što mu se u javnosti zamera jeste neiskustvo, kao i neozbiljni maniri iz privatnog života koji ne priliče jednom poslaniku. Ali sve se to za sada može podvesti pod „danak neiskustvu“.

Da Vas podsetimo:  Brkate komesarke ponovo jašu

4. Učesnik rijalitija

Novinar Aleksandar Jovanović javnost pamti po učešću u rijaliti programu Farma u kome njegovo ponašanje nije baš reprezentativno za narodnog poslanika. Pored rijalitija, Jovanović je poznat  i sa košarkaških terena jer je veliki navijač Crvene zvezde. Najviše će upamćen ostati jedan duel crveno i crno-belih na kome je došlo do incidenta, kada je Jovanović gađao loptom tadašnjeg trenera Partizana Duška Vujoševića.

5. Udovica Olivera Ivanovića

Milena Popović, nevenčana supruga ubijenog predsednika Građanske inicijative „Srbija, demokratija, pravda“ Olivera Ivanovića, veliku prašinu u javnosti digla je odlukom da se učlani u Srpsku naprednu stranku, a zatim i kada se našla na listi poslanika SNS-a. Nije jasno zašto je prihvatila da služi vlasti, ali svakako njeno pojavljivanje u Skupštini izaziva kontroverze u javnosti.

6. „Bolji život“ u Skupštini

Glumica Jelica Sretenović, najpoznatija po ulozi u seriji „Bolji život“ našla se na samom vrhu liste SPS-a i tako postala poslanica u novom sazivu Narodne skupštine. Sretenovićeva, koja se proslavila ulogom Koke u seriji “Bolji život”, pridružila se SPS tokom kampanje za gradske izbore u Beogradu kada je bila na listi ove stranke, a sada je njihova odbornica u Skupštini grada.

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime