Od Hrama bi da naprave čitaonicu

0
604

sekspir-siptarRTS, starajući se o vašem pravu da ne budete uznemiravani: „Albanski studenti nastavljaju proteste ispred Hrama Hrista Spasa u Prištini.

Šiptarski studenti u stvari zahtevaju da se Hram Hrista Spasa „funkcinalizuje i pretvori u čitaonicu„, o čemu imate ovde, a „menadžment univerziteta kaže da očekuje da će se institucije pozabaviti ovim problemom putem političkih i pravnih sredstava, s ciljem da se univerzitetu vrati njegova imovina i da mu se omogući da nastavi putem napretka akademskog obrazovanja“ – Church built during Milosevic’s period sparks reactions and tension in Kosovo | Independent Balkan News Agency.

Ali to bi moglo da vas uznemiri, pa RTS doteruje vest, samo što ne kaže – eto, dečica opet bila malo nestašna (ili „koškala se“, ali Novosti su bile brže – ispratite vezu ispod fotografije). Od podguzog servisa svake i svakakve vlasti istinitost se i ne može očekivati, ali da li neko od urednika „patriotskih“ medija, onih što se ubiše busajući se rodoljubljem, čita štampu neprijatelja? Bože sačuvaj. „Nema se vremena.“

Albanski studenti nastavljaju proteste ispred Hrama Hrista Spasa u Prištini.

U prisustvu nekoliko desetina policajaca koji su napravili kordon ispred glavnog ulaza u crkvu, studenti su održali čas čitanja svoje literature.
Čas na otvorenom albanskih studenata ispred Hrama Hrista Spasa u Prištini:

Incidenata nije bilo, a studenti su najavili nova okupljanja kako bi demonstrirali svoje protivljenje nameri Srpske pravoslavne crkve.

Albanski studenti su u subotu na metalnim vratima crkve okačili natpis „Ovaj objekat je okupirao imovinu Univerziteta, izgrađen je u vreme šovinističkog režima Miloševića“. Policija je uklonila natpis.

Prethodno je privela nekolicinu studenata, ali je ih je ubrzo i pustila.

Nepoznata lica provalila su u petak 9. septembra u nedovršeni srpski pravoslavni Hram Hrista Spasa u centru Prištine i podmetnula vatru.

Da Vas podsetimo:  Odstrel uglednih Srba

Monasi, monahinje, sveštenici i vernici uzurpirane Eparhije raško – prizrenske započeli su akciju čišćenja unutrašnjosti, kao i košenje trave i korova oko neograđene porte crkve.

Nastavak čišćenja zabranila je lokalna inspekcija a reagovali su i albanski studenti Prirodno-matematičkog fakulteta u Prištini, koji su irazilu čuđenje „što crkva još nije srušena“.

RTS

Aleksandar Jovanović

cirilizovano.blogspot.rs/

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime