Od pretnje do razgovora, od razgovora do ludnice

0
904

SNS-527x33022.6. u ranim jutarnjim časovima jednom prosečnom građaninu Srbije u svom beznađu koje ga je snašlo prosto je pao mrak na oči, uzeo je oružje koje mu se našlo pod rukom i pravac kod glavnog i odgovornog za ovakvo stanje u Srbiji, ali pre svega u njegovom domu.

A on je samo jedna slamčica istog plasta sena danima pržena na vrelom suncu , bez i trunke pomaka, vetrića ili hlada.

Dakle samo jedan od milion već pregorelih i izgubljenih između prošlosti i budućnosti koje su, kada se sabere sve, potpuno iste – beznadežne.

Kao što i svakom od nas u jednom trenutku „pukne film“ svane crni petak (nedelja u ovom slučaju), besparica i gomila računa, vapaji gladnih koje niko više ni ne pokušava da čuje, tako je i ovaj sirotan rešio da prekrati sebi muke.

Možda bi to uradio tiho i nečujno, u svom domu ako ga uopšte više i ima, ali kakva je svrha samo nestati sa lica zemlje, otići ko zna gde i to čijim krivicom, ili je pak jadnik mislio da će ga neko primiti kao čoveka, saslušati i pomoći mu, ali znajući kadar grobara kod kojih je otišao i video da od pregovora nema ništa pribegao je drugom planu, pa šta bude, nazad nema.

Živeti po tuđim pravilima, uz mnoštvo tuđih nametnutih prava, u velikom broju slučaja bedno. Uz neželjeni posao, sa ifrustriranim, iskopleksiranim nadređenim koji sav bes, kao da je malo nekom sopstvene muke istrese na tog jadnog radnika uvek nedovoljno plaćenog ni za sopstveni rad, a kamoli i svakodnevnu psihičku torturu.

I kao da je sve to malo, umesto da se na kraju „uživa“ u onih nekoliko preostalih godina života, ni to se ne može. Većina tek na kraju shvati da su čitav život bili obmanjeni i da ni tu penziju kojoj se nadaju kao sigurnosti u starim danima neće ni dobiti, jer im radni staž nije niko uplaćivao, ili je tek tolika da se jedva može preživeti.

Da Vas podsetimo:  SJ: Seksističke uvrede i pretnje novinarkama u Srbiji

Ili, što je takođe gorko, onaj ko te maltretirao čitav život, ili bar dobar deo nagradi tako što ti na samo nekoliko koraka do nje uruči otkaz.

I kuda sada? U petoj deceniji, u zemlji sa najjeftinojom radnom snagom, sa najmanje ponude poslova, sa porodicom koja čeka da joj doneseš kući makar koricu hleba? Kuda, nego pravac kod onih koje smatraš krivcima za svoje nevolje?!

Istina, oni su samo grobari ove svenule zemlje, lešinari i lopatari koji kupe onaj poslednji preostali plen, ali kome se drugom obratiti, kome svoju muku istresti nego baš njima, jer oni se prestavljaju kao trenutna vlast, njih plaćamo mi , oni rade za nas, ustvari oni bi trebali da shvate da rade za nas i da ih mi plaćamo da rade za nas iako to očigledno njima, a ni narodu još nije jasno.

I da li svestan toga ili samo ogorčen ovaj naš očajnik se zaputio da prekrati muke baš kod grobara.. Neće ništa više postići, ali bar će ceo svet znati da je u prostorijama Srpske napredne stranke jedan nezadovoljni stanovnik Srbije izvršio samoubistvo..

E sad i to što taj ceo svet baš briga što je stanovništvo Srbije nezadovoljno svojim vođama, i što je to veliki plus nazadnjaka kod tog „celog sveta“, i što bi se taj događaj da se zbio vrteo par dana u crnoj hronici , dok ga se poneki kolumnista opozicionar ne seti da pomene kao puki primer, od svog tog čina jedini na gubitku bio bi taj očajnik.

Ipak po svemu sudeći, ovom čoveku nije ni bila namera da se ubije, već da se jeftino izrazim jeftinim trikom dovuku velike glave do kojih je on očigledno već pokušavao da dođe, međutim kako vlast nema sluha ni za one najbliže, zašto bi uopšte poslušala vapaj nekog tamo pere perića koji je samo statistički broj, možda i glas ali koga briga i taj glas će se nadoknaditi na nekim sledećim izborima, možda još lakše ako do tada već bude mrtav.

Da Vas podsetimo:  Ako ovo nije pretnja, šta jeste?

Ipak “jeftini trik” je uspeo i dve velike glave su stigle, a jedan od njih naš heroj dana. Isti onaj koji je napravio par seflija dok je spasavao Obrenovčane koje je prethodno potopio zajedno sa celom Megatrend Vladom da bi sutradan mogao da se slika kako ih spasava. Ministar policije, lažni doktor kome je diploma fenomenalno poslužila da izbegne optužnicu za odgovornost u masovnom ubistvu u Obrenovcu, diploma koja je potopila i potop.

Baš taj, Neša dovukao se sa Veljovićem kriminalcem nad svim kriminalcima da „spasi“ one što su krivi od nedužnog koji nije čak i planirao da ih povredi! Ali zar je to bitno? Bitno je da je on sredio situaciju, da je čoveka poslao u ludnicu i da su svi oni što su krivi na broju i mogu i dalje da zajednički zaštićeni svojom privatnom policijom izvršavaju krivična dela.

Bitno je da je jedan nedužni čovek prosleđen u bolnicu jer su heroji dana zaključili da je lud!

Lud jer je samo želeo da ga konačno neko sasluša, što je morao oružjem i pretnjama da primora nekoga ko se drži da vodi ovu zemlju da sasluša jednog običnog čoveka ove zemlje.

Očigledno je da je Vlada ove zemlje vremenom toliko skrenula sa kursa i ne može više ni da pojmi da oni tu postoje radi nas a ne mi radi njih. Mi nismo prolazni, mi smo tu, umiremo, rađamo se i uglavnom ostajemo, mali nevidivi ali mi smo Srbija i ono što nju čini, ne oni.

Možda je zaista došlo vreme da svi odemo na dobar psiho pregled da se utvrdi šta je sa našim narodom kada svesno trpi one koje on izdržava, i kada mora oružjem da natera te velike glave da čuju naš glas, da otvore oči i shvate da postojimo…Ili će vremenom oni nas zameniti, nekim još poslušnijim, ako takvi uopšte postoje. Tada se ova zemlja na kojoj sada živimo, stojimo, sedimo i čiji vazduh dišemo, više neće zvati Srbija.

Da Vas podsetimo:  NUNS: Lav Pajkić da se izvini zato što je novinare uporedio sa ustašama

Ili će njih zameniti oni koji ih sada vrte kao marionete, i šalju im upustva iz susedstva. Te onda preimenuju i narod, i zemlju. Al` ne reče Ture: Ako Bog da. Tako da mnogi i mnogi su se zanosili da preimenuju, i to im je delimično uspevalo ali neuništivo je ime SRB i zemlja nazvana po imenu tom gospodstvenom, zato su i uzaludni iz Titograda sveobuhvatni napori kroz sve strukture ovih činovnika, poslušnika koji samo prazno nose srbska imena i prezimena a istinsku suštinu imena SRB nemaju u praznim ljušturama zvečećom piskom oglašavajući se svakodnevno.

Vesna Veizović

srpskikulturniklub

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime