Od sirotog studenta u pocepanim patikama do bahatog milionera!

5
4585
Čedomir Jovanović / Foto: YouTube Screenshot

Lider LDP je za veoma kratko vreme prešao put od skromnog momka u polupocepanim patikama do političara koji trenutno troši milione evra za koje niko ne zna odakle mu!

Od vođe studentskih protesta devedesetih do trenutno jednog od najbogatijih političara u Srbiji – tako bi se ukratko mogao opisati razvojni put lidera LDP Čedomira Jovanovića.

Za oko 20 godina u politici, za rukom mu je pošlo ono što mnogima nije, a možda i nikada neće. Stekao je, naime, veliko bogatstvo, ako je suditi po načinu života koji vodi, ali do danas nikome nije jasno na koji način. Jovanović pak danima ili godinama odbija da objasni poreklo svog novca.

Čeda o milionima

JA SAM BIZNISMEN

Lider LDP, poznat po hedonizmu, nikad nije bio previše raspoložen da objasni odakle mu novac za stil života koji vodi. Pre nekoliko godina, u jednoj od retkih prilika, rekao je da ima veoma uspešan privatni biznis i da je platio višemilionski porez, ali nije otkrio i kojim se konkretno poslom bavi. Poznato je da su firme koje su se vodile na njegovu suprugu Jelenu pod stečajem zbog ogromnih gubitaka i neplaćanja poreza.

Međutim, više je nego jasno da s oko 900 evra poslaničke plate ne može da finansira bahat život kakav vode njegova porodica i on. Desetine hiljada evra troše godišnje za letovanje na Mikonosu, ništa manje ne košta ni Jovanovićevo planinaranje po svetskim vrhovima tokom zime. Lider LDP godinama vozi samo najskuplja vozila, poput „audi Q7 kvatra“, dok je svojoj lepšoj polovini ne tako davno kupio „mercedes“ od basnoslovnih 60.000 evra. Mediji su otkrili i da ima jahtu, a poznata su njegova luksuzna letovanja na elitnom grčkom ostrvu Mikonosu, gde je odsedao u velelepnoj vili i uživao u restoranima u kojima se šampanjac prodaje po ceni do 120.000, a votka po 15.000 evra… Čak se postavljalo pitanje da li je vila na Mikonosu od nekoliko miliona evra u njegovom vlasništvu. Poznato je da velike svote novca troši i za firmiranu garderobu, a poznat je i kao kolekcionar skupocenih satova od po nekoliko desetina hiljada evra.

Da Vas podsetimo:  Subotica plodno tlo za širenje mržnje i dezinformacija o migrantima
Izvor: novitetinovosti.blogspot.com

5 KOMENTARA

  1. Na zidu jedne samousluge u Mirijevu i danas se može videti grafit: „ČEDA PRAŠAK“ !!! Ovaj grafit sve objašnjava, ali mi je nobjašnjivo, da upkos demokratiji i pravu na sopstveno mišljenje, država Srbija i njeni organi, ćutke gledaju na otvoreno delovanje i anti srpsku politiku, ovog čoveka. I da paradoks bude veći, dopušta mu se pristup na medijima i nesmeatano profitiranje i bogaćenje na takvoj skaradnoj politici. Čemu onda čuđenje što se Srbija nalazi na ivici propasti !?! Jovo BAkić je 100% u pravu, kada izjavi: „Treba ih goniti štapom po ulici“ Goniti, juriti i NAJURITI !!!

  2. Ko je placao 12000 evra mesecno za fizicku zastitu Cedomira Jovanovica u zgradi na Dedinju? Evidento postoje cinjenice koje pokazuju kako je nastalo bogastvo Cedomira Jovanovica na primer. bez naknade koriscenje svih resursa firme ,Fidelinka,,, besblatno koriscenje robnih rezervi zita R.Srbije…. To je deo bogacenje putem legalnih poslova a za ne legalno bogacenje????To treba da kaze istraga.

  3. Čedomir Jovanović-prašak je pokazatelj NE POSTOJANJA DRZAVE !! Osim “ misterioznog “ bogatstva, on otvoreno, javno ,u ,i izvan parlamenta radi sve protiv DRZAVE i NARODA !! Svi znamo da je strani plaćenik…….

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime