Odbijeno istraživanje istorije pre Nemanjića

4
8385

– Srpska razvojna akademija – RAS –

Foto: printskrin Youtube

Vladi Rpublike Srpske Krajine u progonstvu je predsednik Srpske razvojne akademije (RAS), u Beogradu, mr, dr Alek Račić, dostavio saopštenje o konkursu Ministarstva spolјnih poslova Republike Srbije, na osnovu kojeg je trebalo da se finansiraju naučni projekti i objavlјuju knjige o istoriji i kulturnoj baštini srpskog naroda. Tim delima se predviđa i snabdevanje Srba u rasejanju – na svim kontinentima.

Predsednik Akademije, mr, dr Alek Račić je objavio saopštenje da taj predlog nije prihvaćen, čime su iznenađena i uvređena mnoga udruženja Srba u inostranstvu, jer su očekivala da će imati na raspolaganju istinita dela protiv falsifikovane istorije Srba i ostalih Slovena, koju je (na osnovu kolonijalne i antislovenske strategije) izmislila Bečko-berlinska istorijska škola u 19. stoleću, koju su prihvatile i ostale zemlјe sveta, pa, čak, i slovenske države. Slovenske državnike i naučne ustanove društvenih nauka, do sada, nije osvestila ni jednostavna (a lako uočlјiva podvala, koja je u svakoj istorijskoj knjizi i udžbeniku). A istina je u tome – da Sloveni nisu došli na Bakan u sedmom stoleću Nove ere i da nisu bili nepismeni i nepokršteni do 9. stoleća, takođe, Nove ere! Podsećamo Vas da je, ovih godina, otvoren u Nemačkoj «Srpski muzej», koji raspolaže arheološkim podacima o tome – da su preci Srba (Slovena) tvorci svetske pismenosti i utemelјivači Civilizacije. Sadržaji starih zapisa u «Srpskom muzeju» o tome su potpuno istovetni naučnim zaklјučcima dr Olge Luković Pjanović, Miloša Milojevića, Sime Lukina Lazića, akademika Jovana I. Deretića i drugih pobornika srpske i slovenske pismenosti. Preci Slovena, piše u «Srpskom muzeju» su, između ostalog, i pisci čuvenih pesama «Rgveda», sačuvanih u Indiji.

Saopštenje Akademije RAS o odbijanju Ministarstva spolјnih poslova Republike Srbije da pomogne projekat o srpskoj državi i kulturnoj baštini pre dvanaestog stoleća Nove ere, kad su u Srbiji došli na vlast Nemanjići, Vam dostavlјamo i molimo Vas da ga, u Srbiji i inostranstvu, dostavlјate: državnicima, naučnicima, novinarima…

Da Vas podsetimo:  Dug je put od većine glasova do gradske vlasti u Beogradu

S poštovanjem,

Branko Bibić, sekretar Vlade

**********************************************

 

SRPSKA RAZVOJNA AKADEMIJA (RAS)

11.000 B E O G R A D

Mitra Trifunovića – Uče, br. 80

Tel. o64/118-4822, alekjr@hotmail.com

_________________

Poštovani,

RAS Akademija je u fazi formiranja svojih povereništava u dijaspori. Mi možemo samo da pomognemo nekim stručnim predlozima, ali ne i da ih i finansiramo, jer nemamo nikakvu pomoć izvršne vlasti u R Srbiji.

Naprotiv, imamo velikih problema, pa je tako naš projekat PREDNEMANјIĆKA SRBIJA (Jarčević, Račić), odbijen za ovogodišnje sufinansiranje od strane kancelarije za dijasporu, iako, zaista, bez lažne skromnosti, nije predložen nijedan bolјi projekat u 2018.god.

Meni lično ni na kraj pameti nije padalo da taj projekat može da bude odbijen u Ministarstvu spolјnih poslova Republike Srbije, tim pre što je nosilac projekta Slobodan Jarčević, bivši diplomata, koji je u Ministarstvu spolјnih poslova Jugoslavije i Srbije radio 33 godine, od 1970. do 2002. I njegova ustanova je odbila da se njegov projekat prihvati, koji bi, zaista, bio od velike važnosti za srpski narod i srpske države, pa i od važnosti za sve Slovene i slovenske države.

Zbog tog sasvim logičnog ubeđenja o značaju projekta PREDNEMANјIĆKA SRBIJA sam i ušao u neke finsnsijske transakcije lično i na svoju ruku, a za dobrobit RAS i Republike Srbije, osećajući se obaveznim po funkciji, koje sada mene i moju porodicu dosta koštaju, ali kolač je već bio podelјen daleko pre završetka konkursa, no nadajmo se bolјem u narednom vremenu!

Postoji više načina da se dobije podrška ove države za slične projekte, jer je politički sistem višepartijski – pa je i vlast takva, ali samo i isklјučivo po principu TIHA VODA BREG RONI.

Nastavlјamo sa radom!

Mr. dr A.Račić, svojeručno

4 KOMENTARA

 1. Добро је што не одустајете, то ме радује и срећан сам због тога. Помажем и ја колико могу објављивањем текстова на друштвеним мрежама, а спремам и податке за књигу која ће укратко обухватити све оно што каже госп. Кљосов и други аутори које Ви наводите. Кренућу од Нина Бјелова до данашњих дана, све оно што сваки србин треба да зна и да се поноси. Наравно и мене неће нико финансирати, зато ћу одштампати примерака колико могу да платим. Ко се бори тај има шансе и да победи, ако верује у победу, ја верујем.

 2. Пројекат “ПредНемањичка Србија“ асоцира на “Велику Србију“, а и у току
  је пројекат “ГЕРМАНСКЕ ИСТОРИЈСКЕ ШКОЛЕ“ о протестантизацији и
  Веберизацији Србије и СРБског народа, па је разумљиво зашто се оспорава
  пројекат “ПредНемањићка Србија“.
  Чим се заврши “испирање мозга“, “измена свести“ СРБског народа, на
  горе поменути пројекат ће се брзо заборавити, а почетак Историје
  СРБског народа ће се померити са 12. на 21. век, од времена “династије АВ“!

  Драган Славнић

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime