Odlaže se početak grejne sezone

2
148

Početak grejne sezone, koja je godinama unazad počinjala 15. oktobra, biće pomeren na 31. oktobar, pišu Novosti.

Image by ri from Pixabay

Kako se navodi, svim toplanama i gradskim upravama prosleđeno je pismo o merama štednje, a u skladu sa tim je pomeren datum početka grejanja, prenosi portal Direktno.rs.

Ovu odluku će zvanično u četvrtak doneti Vlada Srbije, zatim će je saopštiti premijerka Ana Brnabić, uz navođenje razloga donošenja ove odluke.

Pre nego što se odlučilo na ovaj potez, proveravana je i vremenska prognoza do kraja oktobra, koja ide na ruku odlaganju početka grejne sezone. Uz to, a u skaldu sa energetskom krizom u svetu zbog rusko-ukrajinskog sukoba, biće odlučeno da radijatori „prorade“ poslednjeg dana oktobra.

2 KOMENTARA

  1. Gusko jedna, od dakle ti hrabrost da omalovažavaš patriotskog poduhvata spasioca Evrope. Stid da te bude raspevana kokoško, ti bezobrazno braniš najozloglašenoj državi danas. Ako su ti ameri prijatelji i ako ti na slavi dolazi ambasador iz SAD tvoj lično tvoj interes, ali nemoj da teraš ljude Srbije da navijaju za tvoje prijatelje, a najveće naše neprijatelje. Ti si, možda pametna, a po tvojim pstupcima si po našim shvatanjima ili si glupača ili radiš to iz ličnih interesa, sram te bilo. Još gore je što te drži tamo gde si prepametni ΛV Tvoja glupa razmišljanja i potezi dovedoše nas bez struje uz pomoć tvog nameštenika pečenjara, a kada se povukao napadala si ga i tužila. Tvoja ideja o uništenju TE i uvođenje proameričke zelene energije na sreću Srbije nije uspela. Umesto da povećaš energetsku efikasnost energetskog sistema ti mlatiš svakojaku trulu slamu u medijima. Ko li te drži u energetici, a uspela si da udaljiš nauku i znanje iz EPS-a umesto da te uhapse.

  2. GREJANJE KADA SE PREMRZNEMO

    Grejna sezona u Srbiji počinje od 15. oktobra, a pre ako prosečna dnevna temperatura, koja se računa kao prosek temperature na četiri sata u toku dana, tri dana za redom padne ispod 12oC. S obzirom da je situacija nepovoljna, o početku grejne sezone neka se angažuju termoenergetičari, a ne nakaze, koje pričaju nebuloze, a ne poznaju problematiku toplifikacije. O ovom problemu „mlate praznu slamu“ Z. Mihajlović i A. Brnabić, laici za ovu oblast. Neka puste struku da se brine o toplifikaciji.

    Stvarnost je stvarnost

    U Boru toplifikacija je trebala da počne, jer je prosečna temperatura 10,25 оC ( u 7h, 14h i u 21h: t=(7oC+ 16oC+2×9oC):4=10,25 oC). Jeste, u stanovima hladno, no tu su klime, kaloriferi…i nema zime, dok ne padne sneg.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime