Odlično da gore ne može

0
741

Piše: Aleksandar Arsenijević

U poslednje vreme po ko zna koji put našli smo se u prilici da se uverimo sa kakvim ignorantskim stavom se vlast i nadležne institucije odnose prema alarmantnom zagađenju vazduha kome smo izloženi. Javna je tajna da je guranje pod tepih teme zagađenja i njegovih posledica predstavlja uobičajeni manir svake vlasti na ovim nesretnim prostorima, s tim što je nazadna družina i tu otišla korak dalje.

Naime, snižavanjem kriterijuma na osnovu kojih se određuje kvalitet vazduha direktor Agencije za zaštitu životne sredine održao je pokaznu vežbu belosvetskim palamudima kako se jednim potezom olovke ili klikom kompjuterskog miša rešava problem zagađenja. Na drugoj strani, držeći se principa – verujete li meni ili zdravom razumu, sopstvenim očima, stomacima, novčanicima – napredni “stručnjaci” poput MrMi-ja našeg čačkonačelnika magistra, ne prezaju da otvoreno vređaju inteligenciju Srbistanaca.

Tvrdnjom da je kvalitet vazduha u Čačku odličan MrMi se narugao u lice svojim sugrađanima ujedno dokazavši da svaki aparatčik ima patološku potrebu da kopira partijskog vođu zahvaljujući čijoj milosti je tu gde je. Pridržavajući se oprobanog metoda da na argumentovana pitanja reaguje nadmenim i svađalačkim tonom čačkonačelnik je samo potvrdio ono što je manje – više svima poznato. Da ono što pristojan svet  podrazumeva pod kućnim vaspitanjem i kulturom dijaloga kod nazadne bratije nimalo nije na ceni, u šta se mogao uveriti svako ko je makar i površno pogledao snimak nedavnog čačkonačelnikovog obraćanja novinarima u okviru koga se dotakao i teme zagađenj vazduha, ali u maniru svog partijskog šefa u koga bi svaki svaki nazadnjak po svemu sudeći hteo da se klonira.

Razumljivo je to što se MrMi proglasio nestručnim pre nego je k’o otvoren prozor mlatnuo i ostao živ tvrdeći da Čačani udišu vazduh odličnog kvaliteta jer se samo sveznanje čačkonačelnikovog idola gospodara Vučića, kreće u dijapazonu od čuvanja ovaca, preko epidemiologije do nuklearne fizike. Pa ipak možda bi neko i poverovao u tvrdnju da informacije o alarmantnom zagađenju vazduha plasiraju osvedočeni neprijatelji nazadnog blagostanja da nije jedne male naizgled nevažne začkoljice. Da su Čačku još uvek sveža sećanja na istorijsku “pobedu” nad virusom korona kojom su se MrMi i čačanska nazadna družina slavodobitno dičila  pred ovogodišnje izbore. Ali pre svega na nimalo zanemarljivu cenu nazadne “odgovornosti” koja se meri ljudskim životima a koju su platili Čačani i ostatak Srbistana. Ono što u celoj priči daje čudan ton je ćutanje uvažene čačkonačelnikove pomoćnice koja se doduše samoproglasila za ekološkog stručnjaka pa je kao takvu Čačani plaćaju da se stara o zaštiti životne sredine, ali povodom svega od nje ni avaza.

Da Vas podsetimo:  BARBIKE I MARKETARI, ILI – ČAĐAVA REALNOST?

Ali kad malo bolje razmislimo sve to veze nema sa MrMi–jem, njegovom pomoćnicom ekološkim ekspertom i čačanskom nazadnom družinom. Znaju Srbistanke i Srbistanci da iza svakog zla, pa i ovog zagađenja stoje Đilas, Šolak, neki tamo kolumnisti, karikaturisti, novinarčići… kojima leva noga ne misli dobro desnoj.

Izvor: Ozonpress

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime