Odlučno protiv Zakona o istopolnim zajednicama

1
463

Na poslednjem sastanku užeg rukovodstva Centra za bezbednost, istrage i odbranu DBA doneta je jednoglasna odluka da DBA odlučno i oštro istupi u javnost protiv predloga novog zakona o istopolnim zajednicama.

Nakon obraćanja javnosti, obratićemo se i institucijama kojima ćemo jasno staviti do znanja da takav zakon ne sme da bude uvršten na dnevni red u Narodnoj Skupštini.

Obzirom da sam predlog zakona ulazi u „sukob“ sa Ustavom Republike Srbije, koji jasno u članu 62 definiše ustanovu braka kao zajednicu koju mogu da sklope samo muškarac i žena, jasno je da će se usvajanjem ovog zakona direktno udariti na Ustav. Nekada je bilo nemoralno, ali i definisano kao seksualni poremećaj, a danas neko ima ideju da nam to nametne kao nešto normalno i poželjno. Pitamo se šta je sledeći korak ukoliko se ovaj zakon prihvati, možda usvajanje dece od strane istopolne zajednice?

Nemamo ništa protiv lgbt pojedinaca niti imamo neko misljenje o njima. Smatramo da ne treba da budu progonjeni zbog svoje opredeljenosti, ali isto tako smatramo da tu svoju opredeljenost ne treba da nameću drugim građanima Srbije. Pored toga što svoje stavove iznose na veoma agresivan način, ne svi ali jedan deo koji zagorava donošenje zakona, trude se da nam nametnu svoje mišljenje i da utiču na omladinu. Srbija je slobodna i pravna država, te niko nikome ne bi smeo da nameće svoje mišljenje agresivnim ponašanjem stvarajući atmosferu mogućeg linča i progona ukoliko je neko protiv lgbt zajednice.

Centar za bezbednost, istrage i odbranu DBA smatra da u Srbiji imamo mnogo ozbiljnije probleme koje je potrebno da rešavamo donošenjem novih ili izmenom postojećih zakona, a ne da se bavimo brakom istopolnih zajednica. Skoro svaki dan imamo saobraćane nesreće sa smrtnim ishodima, skoro svaki dan imamo samoubistva, nestanke dece i omladine i starijih ljudi, skoro svaki dan imamo nasilje na ulicama, mnogo droge i oružja, previše sekti, porodičnog nasilja…To su stvari kojima treba da se bavi država i političari, da pooštre kaznenu politiku, da naprave javni registar pedofila i silovatelja, da edukuju omladinu kako bi odrastali u poštene i vredne ljude.

Da Vas podsetimo:  Kako je Kragujevčanin pokušao (i nije uspeo) da glasa u inostranstvu

Recite NE zakonu o istopolnim zajednicama!

Izvor: Centar za bezbednost, istrage i odbranu DBA

1 KOMENTAR

  1. Ovo je sasvim normalna posljedica ukidanja USTAVA , sramotnom političkom odlukom , bijednih umova bez ikakvog morala i etike , da vlastitog predsednika , prodaju , u doslovnom smislu riječi,
    haškom tribunalu. Poslije je išlo sve samo od sebe,…. predaja vojnog i političkog vrha istom sudu, predavanje ili prodavanje drzavnosti Siptarima na KiM, rasturanje domaćih banaka , privrede, strateški vaznih sistema…………. uništavanje vojske…….e sad smo već dogurali i do toga da se raspravlja o legalizaciji istopolnih brakova !!
    Dakle, kao prvo se mora suditi svim onima koji su ikada prekršili USTAV….. !

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime