Odmah posle korone izvršitelji pušteni sa lanca, od 1000 din, vam prave dug 50.000 dinara !

1
1367
Foto: printscreen

Za vreme korone država je dozvolila moratorijum na sva dugovanja i plaćanja, sada je to završeno i javni izvšitelji su pušteni sa lanca, ovih dana vrše masovne naplate dugova, građanima bukvalno deru kožu sa leđa.

 Ako imate dugovanjae od samo par hiljada dinara, može se desiti da ćete morati da platite i nekoliko desetina puta više, a evo kako vam udesetostručuju dug.

Ako imate recimo dugovanje od 3000 dinara, izvršitelji vam  dođu na adresu, pokucaju na vrata, onako ovlaš, čisto radi reda i naprave zapisnik, da na adresi, nisu uspeli da nađu nikoga. Naravno, taj njihov izlazak će vas koštati plus 6000 dinara, pa vam je sada dug portastao sa 3000 na 9000 dinara.

U zapisniku konstatuju, da je prilikom sledećeg njihovog izlaska neophodna asistencija bravara, policije, radnika za nošenje stvari i prevoznika.

Svi koji budu angažovani u postupku naplate duga imaće dnevnice, koje takođe plaća dužnik, tj. dnevnice policajaca, bravara (uvek idu po 2 bravara) , prevoznika i radnika biće pridodate vašem dugu. Naravno tu je i novi izlazak izvršitelja, tako da će sada vaše dugovanje od 3000 dinara, otići na preko 50.000.

Veliki broj građana je sve ovo već osetio na svojoj koži, zato ako imate neka dugovanja izmirujte ih što pre, jer su izvršitelji počeli bukvalno da reketiraju narod.

Izvor: Srb Novine

1 KOMENTAR

  1. https://www.peticije.online/protiv_privatnih_izvrsitelja
    Ove godine država je omogućila prodaju dugovanja građana privatnim agencijama. Pored prava da javna preduzeća aganžuju privatne agencije, te agencije su dobile ovlašćenja koja do sada nisu u praksi bila poznata. Naime pored toga što će sami vršiti procenu vrednosti imaće i izvršnu vlast i to sve uz pratnju policije. Na ovaj način država je u nezavidan položaj dovela već ionako ugrožene kategorije – NEZAPOSLENE, kojima će se zbog nemogućnosti drugačije naplate vršiti popis stvari i nekretnina i prodavati uz bescenje tj. početna cena biće 60% stvarne vrednosti a da pritom neće dozvoliti da dužnik eventualno sam proda svoju imovinu. Među najvećim dugovima su dugovi koji su po zakonu zastareli ili su preduzeća alavo slale račune i osobama koje su odavno preminule a nijednog trenutka se ne zapitavši ako neko godinu dana nešto ne plati kome oni to šalju. Javna preduzeća su uredno podnele tužbe i ako im pomenete zakon zastarelosti pravdaju se time da kroz svaki račun šalju utuzenje iako mnogi građani nikada nisu dobili izvršne presude, na koje zakonski mogu da reaguju, i koje su jedino validne. Shodno ovome država mimo Ustava, odobrava pljačku, omogućavajući da preduzeća bez presude, parnice i mogućnosti da se tuženi- u ovom slučaju dužnik brani – nezakonitu uz podršku policije koju taj isti građanin finansira otima imovinu građana. Ova peticija nije poziv za ne plaćanje obaveza, već poziv državi da u skladu sa opštom društvenom i materijalnom situacijom nađe nove modele naplate. Neosporno pravo čoveka je da živi i radi, da bi živeo mora da privređuje a da bi privređivao obaveza države da mu to obezbedi. Ako država prepisuje evropske zakone onda bi i njihovu socijalnu politiku a to je da pojedinac ima pravo da proglasi bankrot, usled gubitka posla, i da dok novi ne pronađe država mu daje socijalnu pomoć i smanjuje ili zamrzava komunalne i ostale obaveze.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime