Oduzet kamion zbog neplaćanja

0
1099

jkpgrocka-radionica-660x330Prema zapisniku, kojeg smo imali na uvid, juče je oduzet kamion „KZ“ (zastava kamioni) JKP-u Grocka, od strane lizing kompanije zbog neisplaćenih rata.

I dok si ovih dana na području opštine Grocka vodi anketiranje građanja o formiranju novog javno-privatnog partnerstva komunalnih usluga u kojoj se navodi da će građani, između ostaloga, dobijati besplatne kante za odnošenje smeća, lizing izvršitelji oduzimaju kamion JKP-u Grocka.

Prema saznanjima Žig Infa, u toku jučerašnjeg dana zbog neplaćene rate lizinga, izvršitelji su zaplenili kamion JKP-a u Grockoj.

-Kada su izvršitelji zakucali na vrata preduzeća, u firmi gotovo nije bilo nikog. Direktor i ostali su uveliko na terenu i vrše anketiranje građana. Nastao je pravi haos. Kamion je bio zagrađen drugim kamionom i nije imao ko da ga isparkira. Izvršitelji su, pored toga što nisu mogli da pristupe kamionu, dočekani i sa velikim smradom koji se širio iz tog kamiona, kaže naš izvor iz ovog preduzeća.

Da je kamion oduzet direktor JKP-a Grocka, Đorđe Jevtić, je potvrdio za Žig Info ali o detaljima nije mogao da govori jer je, kako je rekao, na sastanku. O ovom problemu, navodi Jevtić, može pričati tek od ponedeljka.

Inače kamiona sa oznakom JKP „Grocka“ gotovo da više i nema na području ove opštine. Svi kamioni ovog preduzeća su sa oznakom Gročanskog komunalca, preduzeća koje je lokalna vlast na čelu sa SNS-om osnovala pre godinu i po dana. Od opštinskih čelnika se tvrdilo da kamioni JKP-a su dati na iznajmljivanje Komunalcu koji bi trebao da plaća ovaj zakup, međutim koliko se plaća JKP-u niko ne zna. Na više sednica SGO Grocka opozicioni odbornicu su iznosili tvrdnje da Gročanski komunalac dugije JKP-u 5 000 000 dinara i da se zakup ne plaća, te se tim dovodi preduzeće u namernu propast. Vlast je odbacivala tvrdnje tih odbornika, međutim nikada zvanično nije prikazala ovu transakciju plaćanja. Predsednik opštine Grocka je, takođe, na jednoj od sednica u aprilu ove godine izjavio da su kamioni krševi.

Da Vas podsetimo:  Uprkos lošim referencama Bauvezenu ponuđeno da gradi kovid bolnice

ziginfo.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime