OEBS kontroliše izbore na KiM!

1
882

Misija OEBS-a na KiM, otvoriće pet biračkih centara sa ograncima širom Kosova, za glasanje na parlamentarnim izborima za poslanike skupštine Srbije u nedelju, saopštili u Prištini.

Izbori-2014
Ovako su izgledali izbori 2014. na KiM, bez državnih obeležja osim na glasačkim kutijama, kao u inostranstvu. Aranžirali izdaju: Vučić, Nikolić, Dačić. / Foto: KM Novine

OEBS je napravio aranžman prikladne geografske raspoređenosti centara i ogranaka, što omogućava dovoljnu pokrivenost oblasti gde se birači sa pravom glasa nalaze. Aranžirajući ovakav proces glasanja srpske vlasti, pre svega Vlada sa Vučićem na čelu, nastavlja izdajnički postupak i da se prema svojoj teritoriji ponašaju kao prema tuđoj državi!

Na svim mestima za glasanje biće prisutno OEBS-ovo osoblje ali srpskog gotovo da neće biti, barem ne u kontrolnom delu.

Angažovanje OEBS-a oslanja se na modele prethodnih operacija, naročito one iz 2014. godine.

OEBS će brinuti o izborima na Kosovu i Metohiji, uključujući čuvanje osetljivog materijala koji će se koristi tokom ovog procesa, prenose agencije.

Republička izborna komisija dostavila je OEBS-u glasačke listiće i biračke spiskove. Procedura glasanja za birače sa pravom glasa biće ista kao i 2014. godine, navodi RTS ali ne pojašnjava da li je ista kao i u ostatku Srbije? Naravno, nije ista, najviše liči na glasanje koje se obavlja u rasejanju, to jest u drugim državama iako se radi o prostoru srpske države koji je tako funkcionisao sve do Briselskog sporazuma.

Nakon završetka procesa, OEBS će transportovati prikupljene glasovu u Rašku i Vranje i predaće ih RIK-u na brojanje i ostale prateće procedure. Srpskim posmatračima nije dozvoljeno prisustvo zbog čega oni smatraju da se sprema velika prevara.

KM Novine

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime