Oglas samohrane majke iz Beograda je dokaz da smo konačno dotakli dno

0
1874
Oglas majke koji je uzdrmao Srbiju Foto: Vesna Lalić / Noizz.rs

Oglas jedne majke iz Batajnice koji se pojavio na društvenim mrežama na, paradoskalno, Dan žena, uzburkao je Facebook i masovno se šeruje već nekoliko dana.

Branka Jakšić (58), samohrana majka koja je po zanimanju trgovac, postavila je oglas koji cepa dušu. Živi sa maloletnom ćerkom i nema nikakva primanja, zato sada traži bilo kakav posao i spremna je na sve kompromise – čak i da radi za stanovanje. Na bivšeg muža ne može da se osloni pa je tako i alimentacija nemoguća misija. Pozvao sam Branku da proverim da li se nešto u međuvremenu promenilo.

– Dobijala sam neke male ponude ali ništa konkretno se nije desilo. Nemam nikakva primanja, živim u Batajnici sa maloletnom ćerkom. Imam i starijeg sina koji se odselio od nas – kratko je, tihim i izmorenim glasom odgovorila na moje pitanje.

Prolazi još jedan dan od kako je oglas dospeo na društvene mreže, i od kada je Branka zalepila oglas. Još jedna u nizu teških socijalnih situacija kojima su pogođene majke u Srbiji. Čini se da svakoga dana možete da nabrojite na stotine žena koje traže bilo kakav posao samo da bi nekako preživele.

Nećemo i ne smemo da stanemo sa otvaranjem očiju o nemilosrdnoj okolini koja već duži niz godina pogađa srpske porodice. U suprotnom, ovakve oglase ćemo viđati sve češće.

Možda neko od vas poznaje nekog, ko zna nekog, ko bi pomogao Branki.

Stefan Milenković

Noizz.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime