Ogorčeni bivši radnici “B92″ traže da se promeni ime televizije

0
1834

Izrevoltirani sadašnjom uređivačkom politikom televizije “B92″, bivši radnici te medijske kuće pokrenuli su internet peticiju kojom apeluju na grčke vlasnike da promene ime televizije.  

zgrada-b92

Potpisnici peticije “Promena imena medijske kuće B92″ traže od sadašnjeg direktora Teoa Kiriakoua da naziv “B92″ promeni kako bi se “obebedilo očuvanje digniteta imena B92, kao i očuvanje istorijske uloge koju je imao.”

Bivši novinari ove medijske kuće podsećaju direktora Kiriakous na prve reči koje su izgovorena na  radija “B92″ kada je počeo sa emitovanjem programa 1989. godine.

– Vi verovatno ne znate, ali kad je 15.5.1989. Radio B92 počeo svoje emitovanje, prve reči koje su se čule bile su – “Vreme je za pravdu, vreme je za istinu”. Upravo to je bila i osnovna ideja koja nas je vodila tokom našeg rada u B92, navode bivši radnici.

Oni su ogorčeni zbog činjenici da je informativni program, po kojem je televizija “B92″ uvek bila prepoznatljiva, danas “poslušan i autocenzurisan “.

– Kad ste preuzeli kontrolu nad B92 , Vaš primarni cilj je bio podizanje rejtinga, ostvarivanje boljeg tržišnog udela i povraćaj investicije. Ljudi, koji su činili ovu kuću prepoznatljivom, polako su odlazili, a neki novi- dolazili. Tradiciju, na žalost, nisu očuvali, već su na svaki način gledali da je izbrišu. Informativni sadržaji B92, koji su bili suština B92 brenda, promenjeni su do neprepoznatljivosti. Pouzdanost je pretvorena u poslušnost. Prkos u autocenzuru.

Zato osnivači, bivši radnici, gledaoci i slušaoci B92, traže promenu naziva ove medijske kompanije.

– To bi obezbedilo očuvanje digniteta imena B92, kao i očuvanja istorijske uloge koju je imao, navodi se još u obrazloženju.

Šanse da će grčki vlasnici zaista promeniti naziv televizije su veoma male, ali vašim potpisom možete simbolično podržati borbu protiv cenzure i autocenzure koja je ponovo zaharala Srbijom.

Da Vas podsetimo:  Država mora da omogući građanima da znaju sve o zagađivanju životne sredine

teleprompter

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime