Oliver Antić podneo ostavku

0
1963

Beograd – Član predsedništva Srpske napredne stranke i savetnik predsednika Srbije Oliver Antić podneo je večeras ostavku na sve stranačke funkcije i na članstvo u SNS, izjavio je potpredsednik SNS Nebojša Stefanović.

Stefanović je novinarima posle sednice predsedništva rekao da o tome na sednici nije bilo veće rasprave i da je ostavka Olivera Antića prihvaćena.

Prema rečima Stefanovića, Antić je ostavku uručio predsedniku SNS Aleksandru Vučiću.

Predsedništvo Srpske napredne stranke predložilo je veceras smenu gradonačelnika Užica i Kraljeva, smenu pet direktora velikih javnih preduzeća koje imenuje Vlada, izlazak iz vlasti u 10 opština i smenu oko 100 svojih funkcionera i direktora na lokalu.

Predsedništvo nije bilo jedinstveno po pitanju raspisivanja vanrednih pšarlamentarnih izbora, a odluku o tome doneće, kako je novinare obavestio potpredsednik stranke Nebojša Stefanović, početkom naredne godine.

On je takođe rekao da je bez rasprave i reagovanja, na izričit poziv predsednika stranke, prošao i ispad člana Predsedništva Vladimira Cvijana, koji je napustio sednicu pre kraja.

Cvijan je dok je sednica još bila u toku na svom tviter nalogu napisao da ga je Vučić napao i izvređao.

Stefanović tvrdi da se dogodilo upravo obrnuto, da je Cvijan napuštajući salu uputio psovke predsedniku stranke, a Vučić je poszvao prisutne da ne reaguju.

politika-intervju-oliver-antic
Oliver Antić (Foto: Kurir)

Predsedništvo je pre toga usvojilo poslovnik o izboru predsednika stranke, na skupštini zakazanoj i formalno za 25. januar, a Predsedništvo informisano da je kandidaturu Vučića od 183 opštinska odbora podržalo 128.

Nije bilo podrške nijednom drugom potencijalnom kandidatu, preneo je Stefanović novinarima.

O smenama je novinare obavestio predsednik Izvršnog odbora Raomir Nikolić, koji je precizirao da je pokrenut postupak za smenu gradonačelnika Užica Saše Miloševića i Kraljeva, Dragana Jovanovića, kao i za pet direktota velikij javnih preduzeća, ali nije hteo da kaže njihova imena, jer se, kako je naveo, o njihovoj smeni mora izjasniti Vlada Srbije, jer ih je ona i postavila.

Da Vas podsetimo:  Da li se mladi osećaju bezbedno u Srbiji i šta ih najviše brine

Nikolić je najavio smenu oko 100 direktora i funkcionera naprednjaka na lokalnom nivou, kao i izlazak stranke iz vlasti u sledećim opštinama: Žabarima, Žagubici, Boljevcu, Kniću, LJigu, Rači, Ivanjici, Berloj Crkvi, Žitištu, Valjevu i Vranju.

U tim opštinama SNS, rekao je Nikolić, ne igra ključnu ulogu, pa ne želi ni da nosi odgovornost za loš rad i stanje u tim opštinama.

Vaseljenska / Agencije

like-button.net here

wordpress-themes.org here

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime