Oliver Ivanović se borio za interes srpskog naroda

0
725
Marko Đurić / Foto: printscreen (Insajder Video)

“Oliver Ivanović je bio jedan od lidera srpskog naroda, koji je predstavljao svoj narod u teškom vremenu, borio se za njegove interese i za to podneo najveću žrtvu koju jedan čovek može da podnese.” – Predsednik Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić o Oliveru Ivanoviću. (Kossev, 8.11.2019. godine)

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić posetio je ove nedelje Kosovsku Mitrovicu. Razgovarao je sa građanima i kako su mediji preneli, proveravao je tekuće projekte srpske Vlade na teritoriji KiM. Već poznata drama koja često prati Đurića pri njegovim putovanjima na Kosovo i Metohiju ovog puta je izostala. Ipak, prašinu je podigla njegova izjava o ubijenom političaru sa severea Kosova Oliveru Ivanoviću.

Obraćajući se novinarima, rekao je da je ubijeni lider kosovskih Srba predstavljao svoj narod u teškim vremenima. Đurić je za Ivanovića kazao da je podneo najveću moguću žrtvu i pozvao je na poštovanje te žrtve.

‘Cela Srbija je zgrožena time što pojedini političari u Prištini nazivaju Olivera Ivanovica ratnim zločincem. Oliver Ivanović nije bio ratni zločinac. Oliver Ivanović je bio jedan od lidera srpskog naroda, koji je predstavljao svoj narod u teškom vremenu, borio se za njegove interese i za to podneo najveću žrtvu koju jedan čovek može da podnese i pozivam ih da se prema njemu i toj žrtvi odnose sa pijetetom i da se ne svrstavaju u plejadu onih koji na monstruozan način zloupotrebljavaju to ubistvo za podgrejavanje etničkih tenzija“, kazao je Đurić.

Kampanja mesecima uoči likvidacije

Oliver Ivanović je ubijen na vratima svoje kancelarije u Kosovskoj Mitrovici u januaru 2018. godine. Mesecima ranije bio je označen u medijima kao neprijatelj srpskih interesa. Protiv njega je vođena agresivna kampanja.

Da Vas podsetimo:  Sin Jorgovanke Tabaković Cice imenovan za zastupnika Razvojnog fonda Vojvodine?

*Oliver Ivanović: Od kampanje do ubistva

*Da li je uspeo plan ubica Olivera Ivanovića?

Među onima koji su upućivali oštre reči na račun ovog političara, bio je upravo i Marko Đurić. Između ostalog, tri meseca pred njegovu likvidaciju, kazao je kako je svaki glas za Ivanovića- “glas za razbijanje srpskog jedinstva u pokrajini”.

Prozivke i ocene naprednjaka

“Svaki glas za Olivera Ivanovića i bilo koga ko nije na Srpskoj listi, glas je protiv interesa srpskog naroda i glas za razbijanje srpskog jedinstva u pokrajini i očigledno glas protiv očuvanja organske veze državnih institucija Srbije sa srpskim narodom u pokrajini“, govorio je tri meseca pred ubistvo Olivera Ivanovića Marko Đurić.

Đurić je rekao tada da se opet okupljaju oni koji bi da razbiju jedinstvo srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Njegova ocena usledila je nakon što je Pokret slobodnih građana Saše Jankovića pružio podršku Ivanoviću pred lokalne izbore na Kosovu.

“Ponovo se okupljaju oni koji bi da razbiju jedinstvo srpskog naroda na Kosovu i Metohiji….Takvi ljudi, očigledni razbijači srpskog jedinstva, podržavaju Olivera Ivanovića“, govorio je Marko Đurić krajem 2017 godine.

Dakle, iako Marko Đurić sada govori o ubijenom Oliveru Ivanoviću kao požrtvovanom lideru koji je predstavljao srpski narod u najtežim vremenima, 2017. Godine ubijeni Ivanovićza njega je bio “razbijač srpskog jedinstva”, a izjave su bile drastično drugačijeg tona. Zbog promene retorike koje je ranije upućivao na račun Ivanovića, Đurić za izajvu “da je Ivanović predstavljao svoj narod u najtežim vremenima i za to podneo žrtvu”, dobija ocenu – nedosledno.

Tim Istinomera
Izvor: istinomer.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime