Oliver Ivanović uz SNS

0
1049

U pismu iz zatvora lider SDP-a Oliver Ivanović poručio je da je opstanak Srba na Kosovu i Metohiji uvek bio i biće vezan za najbolje moguće odnose sa Vladom Srbije, a da ova Vlada pokazuje rezultate i treba da ima podršku SDP-a.

Ivanović je istakao da je Vlada Srbije legitimna, međunarodno prihvaćena i dobro pozicionirana u svetu, kao i da treba da ima podršku SDP-a.

„Ova Vlada pokazuje rezultate, duboko verujemo da će u narednom periodu ti rezultati biti i bolji“, naveo je Ivanović.

OI Оливер Ивановић / Фото: ПолитикаIvanović u pismu, koje je pročitala njegova supruga Milena Popović, navodi da Srbi ne mogu opstati podeljeni među sobom i suprostavljeni glavnim tendencijama Vlade Srbije.

„Iako sam nepravedno zatočen iz političkih razloga u svakodnevnom sam kontaktu sa Ksenijom Božović i ostalim saradnicima i sve odluke kao i do sada donosimo dogovorom“, naveo je Ivanović u pismu.

Za sve one koji su sumnjali u namere SDP i Olivera Ivanovića, koji su mislili da se radi o Srbinu kome je stalo do Kosova i metohije a zaboravili su ili nisu bili upoznati sa njegovim ranijim političkim delovanjem, ovo je dobar potez da se otrezne. Svako ko podržava Vladu koja je izdala Kosovo i metohiju i prepustila ih šiptarskim separatistima ne može biti drugo do – izdajnik.

Član glavnog odbora Srpske napredne stranke Marko Đurić izjavio je da je „njegova podrška listi ‘Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje’ za nas veoma važna i značajna i mislim da je to još jedan od jasnih znakova da se naš narod na KiM ujedinjuje i okuplja oko politike koja znači jačanje naših institucija“(???), naglasio je Đurić.

Ova skandalozna izjava u najmanju ruku je štetna ako ne i kriminalna. Ova Vlada, na čelu sa Aleksandrom Vučićem, kao i prethodna kada je briselski dogovor potpisao Ivica Dačić a vodili su se uz jak uticaj Vučića, postavila je gotovo klasičnu granicu između KiM i ostatka Srbije i ukinula sve važne srpske institucije. pre nekoliko dana je u zadnjem trenutku sprečena promena statusa srpskog Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici, što bi imalo pogubne posledice po opstanak srpskog naroda a bivši pripadnici MUP-a i Civilne zaštite danas rade pod zastavom i himnom takozvane „republike Kosovo“. Eto, tako su „ojačane“ institucije Republike Srbije koje su preko 100 godina funkcionisale punim kapacitetom (makar na severu KiM ali i u ostaku pokrajine) sve do dolaska SNS na vlast.

Da Vas podsetimo:  Film „Bilo jednom u Hrvatskoj“ i blamantni Kevin Spejsi u ulozi Franje Tuđmana

„SDP je politička organizacija koja je na KiM prepoznata i cenjena od velikog broja građana i mi ćemo u ovom periodu intezivno sarađivati na ostvarivanju ciljeva državne politike i zajedno se boriti za slobodu Olivera Ivanovića“, rekao je Đurić.

Podrška Oliveru Ivanoviću od strane srskog naroda stigla je u onom trenutku kada su napori svih srpskih lidera i Srba koji su želeli da sačuvaju KiM u okviru svoje države Srbije, grubo ignorisani a narodu je prećeno, ucenjivan je i zastrašivan. Iz revolta, onaj deo naroda koji je izašao na lažne šiptarske izbore kako bi sačuvao posao, glasao je za Ivanovića umesto za kandidata „Srpske liste“ Krstimira Pantića. Oliver Ivanović je jedini od lokalnih Srba pristao da se kandiduje nadajući se lakoj pobedi na izborima jer je izdajnički korpus osnovan od lokalnih Srba intelektualno i moralno, kao i u svakom drugom smislu izuzetno zaostao i zakržljao. (Iako bi trebao da se kandiduje kao Crnogorac, jer crnogorska manjina na Kosovu i Metohiji kojoj i on pripada, registrovana je kao zasebna zajednica u odnosu na Srbe). Ima takvih ubeđenja da ga je čak Vlada Srbije „namestila“ Euleksu kako bi uklonila jedinu pretnju i sprečila d Ivanoviću vlast „sklizne“ u ruke a da oni izgube kontrolu i nad minimumom koji su morali da zadrže u strahu od reakicje srpske javnosti.

Zamenica predsednika SDP-a Ksenija Božović rekla je na konferenciji za novinare da je odluka da se podrži Vučić doneta nakon sastanka koji su imali sa članstvom i simpatizerima SDP-a.

„Doneli smo odluku da na predstojećim izborima podržimo premijera Aleksandra Vučića. Zahvaljujemo mu se na dosadašnjem dioplomatskom radu na svim nivoima i na državnoj politici koju vodi“, navela je Božovićeva.

Da Vas podsetimo:  Srbi iz Švedske pisali premijeru Lefvenu i njegovim ministrima

Izrazila je nadu da će Vučić nastaviti još jaču diplomatsku borbu i pomoći kompletnom srpskom stanovništvu na Kosovu i Metohiji.

„U ovim trenucima teškim za opstanak Srba na Kosovu moramo da pokažemo da smo jedinstveni. Jedino složni i jedinstveni ovde možemo da ostanemo i opstanemo. Aleksandar Vučić je taj koji će pomoći srpskom narodu na ovim prostorima još većom diplomatskom borbom, ali i pomoći da ovaj sudski proces protiv Ivanovića bude završen“, zaključila je Božovićeva.

Zaista, bez komentara… Barem onaj deo izdanih i obespravljenih Srba kojima je oduzeto svako osnovno pravo na rad, kretanje, izjašnjavanje, slobodu govora… Uzurpacijom medija može se stvoriti slika da su Srbi sa Kosova i Metohije uz svog političkog dželata i onoga koji je izdao državu Srbiju na Kosovu i Metohiji ali istorija je neumoljiva a nadamo se da će i pravo to biti u neko, ipak, dogledno vreme.

KM Novine

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime