Ološijada

0
1048

vaterZato RTS pod ‘itno da se popravi, pokaže da je pravi javni servis, te da uvede jednodnevnu celodnevnu Ološijadu, kakvi Parovi, Veliki brat i ostale farme, sve to zajedno i na kvadrat nije ni prići Vučić gospodinu.

Završena je Olimpijada, veliki uspeh, rekordan broj medalja sportista Srbije. U sve to slavlje i euforiju dogodilo se da vaterpolista Andrija Prlainović, po osvajanju zlata, kaže da medalje nisu rezultat ulaganja u sport, nisu plod sistemskog rada… navodeći da su vrhunski vaterpolo klubovi pred gašenjem. To je otvorilo svojevrsnu polemiku na društvenim mrežama, preneto da neki osvajači medalja tvrde suprotno, došlo do tviteraškog i inog obračuna, uključili se razni botovi, a zna se koji, i čiji, botovi su najbrojniji i najorganizovaniji.

Ni po jada od svega, uostalom zašto Prlainović, i u slavlju, ne bi upozorio na ono što ga žulja kao vrhunskog sportistu i osvajača zlata u vaterpolu. Ali, sujetna vlast nije izdržala, ko to tamo dovodi u pitanje Sistemsko ulaganje, kad je sistemsko ulaganje sinonim za ovu vlast i državu.

Samo što je spuštena olimpijska zastava u Riju, nastavljena je naša olimpijada netolerancije i prozivanja, iz Kancelarije javljeno da će premijer Vučić održati vanrednu konferenciju za štampu, „na kojoj će odgovoriti na laži“.

I bi KZN, po običaju, prenošena na svi naši nacionalni kanali. U uvodu je Vučić gospodin govorio o regionalnoj bezbednosti, navodeći da je Srbija izložena brutalnim, i organizovanim, napadima iz Hrvatske. Bilo na tu temu da Srbija nije šaka zobi, bilo da je Srbija na sve napade najpristojnije odgovarala, i bilo da svaku našu pobedu, svaki naš rast, u Hrvatskoj doživljavaju kao svoj poraz… da Srbija ima veći rast od Hrvatske i da će u budućnosti brže da napreduje. I bilo da će se, od danas, članovi Vlade uzdržavati od reagovanja na izjave iz Hrvatske, jer ne želimo u tome da učestvujemo, mi ćemo samo da guramo svoju ekonomiju, veće plate i bolji život.

Da Vas podsetimo:  Domaće investicije godinama niske, šta je uzrok?

Naveo Vučić gospodin da, Hrvati i ostali svet mogu da se češu, imamo najveći suficit, da imamo rast u elektoenergetskom sektoru, veći promet u trgovini na malo, više turista, najnižu stopu nezaposlenosti, povećanje zaposlenosti, očekuje se i da rod kukuruza bude izvanredan…

Onda je prešao na Temu, čestitao je sportistima na izvanrednim uspesima i rezultatima, navodeći da je jedini pogodio broj osvojenih medalja, tri puta je ponovio da ćemo osvojiti osam medalja, a pogodio je zato što zna šta je država uradila i koliko je uložila u sport. Zato ne misli da odgovara raznom ološu, raznovrsnom ološu koji vređa naše olimpijce, koji osuđuje ljude koji drugačije misle, pa su se obrušili na Štefaneka i Ivanu Španović. Za njih, Vladu, Njega, su svi isti, ne prave razliku nizmeđu Štefaneka i Prlainovića, imaju pravo da misle i kažu šta hoče, u tome se razlikuju Vlada, On, i ološ.

Pa naveo koliko država uložila, da deca sportisti plaćaju limitiranu članarinu, da će nagrade sportistima, uvećane za 5.000 evra, biti isplaćene u petak. Sve su isplatili, i pretplatili, u vaterpolo infrastrukturu uloženo 180 miliona, tu tartan staze, tereni, 45.000 evra u kešu za zlato, zlatni sportisti imaju nacionalnu penziju 166.000, svaki sportista, u pojedinačnim sportovima ima stipendiju, naveo koliko, ulaže se više nego sistemski, zato je u poslednje dve godine, računajući od 2000, osvojeno 42 posto medalja, u Tokiju idu na 15 medalja, sve to zahvaljujući sportistima, ali i politici Vlade…

Bilo adekvatnih pitanja, kome je u interesu da se plasira priča da država nedovoljno ulaže u sport, pa i jedno nesistemsko, kako može kao premijer da ljude naziva ološem. Premijer i tu bio na visini, koja reč je sinonim, a da nije ološ, za ljude koji vređaju, koji samo mrze, neće da odustane od zaštite onih koji imaju svoj stav, ne da Davora i Ivanu! Lično plaća svaku vodu koju popije, dnevnice ne uzima, a RTS, na koji nije išao pet meseci, da objavi kolike su im plate i dnevnice… Na doček olimpijaca ne ide, jer se nikad nije kitio tuđim perjem! Sve se završilo za medalju, duplo zlato, Vučić gospodin je otkrio da lopta više nije okrugla.

Da Vas podsetimo:  Stari Grad prednjači, Preševo zaostaje: Velike razlike u platama širom Srbije

Da se kaže da sve bilo najpristojnije, šta bi bilo kad bi bilo da je Vučić gospodin, umesto reči Ološ, za one koji tu nešto prigovaraju i seire da nema sistemskog ulaganja u sport, upotrebio koju od Šešelj sintagmi, iz naslova knjiga u kojima je potpisan kao recezent, šta da je rekao: Pederski isprdak, Picopevci, Mafijaške pudlice…

Zato RTS pod ‘itno da se popravi, pokaže da je pravi javni servis, te da uvede jednodnevnu celodnevnu Ološijadu, kakvi Parovi, Veliki brat i ostale farme, sve to zajedno i na kvadrat nije ni prići Vučić gospodinu.

Dragan Todorović, novinar nedeljnika „Vreme“

Istinomer

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime