Omar Gonzales kao filmski Rambo

0
900

gonz_wh_1

Direktor američke Tajne službe Džulija Pirson preuzela je na sebe svu odgovornost za incident od pre deset dana ispred Bele kuće.

Na slušanju u Kongresu SAD, posvećenom obezbeđivanjeu najviših državih funkcionra i institucija, Pirson je „čudovišnim omanjivanjem” svoje službe nazvala to što je američki ratni veteran Omar Gonzales uspeo da preskoči zaštitnu ogradi da dođe ne samo do paradnog ulaza u Belu kuću, nego čak i da uđe u nju.

„Ja snosim odgovornost za to. Očito je da naš plan zaštite predsednika nije funkcionisao kako treba. To što se dogodilo – neprihvatljivo je i više se neće ponoviti” – muški je izdeklamovala Pirson.

Američka se u međuvremenu domogla precizirane slike onoga što se stvarno dogodilo i tvrdi da je Barak Obama – kada mu je sve bilo referisao – dobio pravi napad gneva. A bilo mu je referisano: da Gonzales nije samo – pre nego što je bio uhapšen – stigao da paradnog ulaza, nego da prilično duboko zađe u radnu rezidenciju američkih lidera.

sef_stdp_123

Američki mediji tvrde da je Gonzales uspeo da prođe i Centralni hol i da faktički zađe u polovinu Bele kuće koja je stambeni prostor Obamine porodice. Navodno je bio uhvaćen – tek u Istočnom kabinetu.

Po ironiji sudbine, Pirsonova je došla prošle godine na čelo Tajne službe da u njoj zavede red.

Sada je, po svemu sudeći, čeka smena, iako je Obama stao u njenu zaštitu i objavio da ima poverenje u svoje obezbeđenje.

fakti

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime