Opančar agencija javlja…
O Miri i njenim poštarima

0
2057
Mira Petrović / Foto: YouTube Screenshot

O Miri i njenim poštarima – Mira Petrović, direktorka PTT Srbije (dalje: Pošta) i ja smo već stari poznanici – ovo je, koliko se sećam, već treći tekst koji pišem o njoj … www.opancar.com a Miri ništa! Izvinjavam se na digresiji, ali moram da podsetim:

U mom selu ima jedan opančar.
Što on pravi dobre opanke!
Obuješ ih, popenješ se na soliter
i skočiš sa desetog sprata –
ti se razbiješ ko….., a opancima ništa!

Zameraju mi prijatelji – kažu, ti si fasciniran Mirom! Jesam! Priznajem! Obožavam nedoškolovane, a pritom nadrkane tipove, koji – da izvinete, jebu ne samo zaposlene u Pošti, već i sve penzionere Srbije.

Juče u samoposluzi – moram to da vam ispričam, pa makar mi zamerili da sam i zloban i pakostan, čovek ispred mene na kasi – kupio hleb i mleko, kaže – Penzioner, i pokazuje penzijski ček – očekuje penzionerski popust koji daju u vreme isplate penzija. 

Nema popusta, kaže mu kasirka.

Kako nema, buni se čovek, danas je penzija!

Nema penzije, kaže kasirka, oni nama jave kad je penzija…

Ali gospođo, ne da se penzioner …

Ne znam, prekida ga kasirka, vidite to sa njima.

A poštari u štrajku – nema penzija, nema popusta!

Kakve veze penzioner treba da ima i sa štrajkom i sa razlozima štrajka? To je javno – čitaj državno preduzeće, koje je država dala Miri na upravljanje i oni te stvari treba blagovremeno da rasprave, a ne da ih prepuste Miri na rešavanje.

Htedoh da pitam onog penzionera sa kase – Prijatelju za koga si glasao … Pa idi neka ti on reši taj problem!

Ispostavilo se međutim da ni Mira nije, što bi u narodu rekli, “kuče od juče”. Ona ima, za vanredne situacije, na platnom spisku svoj rezervni sastav poštara – nije poznato da li ih povremeno poziva i na vežbe po pravilima civilne zaštite, na kome se, između ostalih nalaze:  “pevačica Jelena Broćić, starleta Tijana Ajfon, pevačice Nela Bogdanović i Jasna Milenković Jami, uz doajene srpske estrde Željka Samardžića i glumišta Branka Kockicu Milićevića – samo su neka od imena koja se nalaze na platnom spisku POŠTA Srbije”, tako da se očekuje da ih Mira hitno mobiliše i rasporedi po poštama Srbije, kako bi penzioneri ipak primili svoje penzije.

Da Vas podsetimo:  Nezvanični rezultati popisa u Crnoj Gori: Srba više od 36% a evo koliko ljudi priča srpskim jezikom

Jedva čekam da vidim kako će to da izgleda, pa planiram da sutra sabajle stamen u red ispred pošte. E sad, ne mogu svi pomenuti da dođu u moju poštu – bilo bi to nepravedno prema drugima, pa očekujem anketu kao ono u kvizu Potera, kad voditelj Jovan Memedović pita takmičara – Koga biste vi želeli od kandidata kojima raspolažemo. E, tu sam već u dilemi – koga od pomenutih izabrati – onog bivšeg pevača Željka Samardžića, što – od kako se zaposlio u Pošti, izigrava Frojda, ili Jelenu Broćić – možda mi se posreći, pa mi nešto i otpeva – ili, zašto da ne, Jami, koja i nie bila neka pevačica, ali je pre penzionisanja bila riba, a možda mi se baš posreći pa upoznam i Tijanu Ajfon – zaašto da ne, ako je građani Srbije plaćaju, mogla bi i da nam se javno prikaže, a ne pod stare dane da gledamo rijaliti programe. 

Jedino ne bih želeo onog tatara ta, tatara ta … Branka kockicu – mator čovek, 75 godina, a još uvek radi u Pošti i tamo zauzima mesto nekom od mlađih botova vladajuće nam stranke. Uz to, još uvek se, tako mator, izdaje za kockicu, a on najobičnija cigla. Njemu treba dati otkaz i poslati ga u Jovanjicu  da se bavi uzgojem organske hrane – možda mu se posreći, pa se uz put tim proizvodima i besplatno okoristi.

Saga o prodaji Megatrendadeo četvrti – Stvari oko Megatrenda postaju sve uzbudljivije. Sada već više nema dileme da će nam Megatrend i dalje ostati i da će Mića Jovanović, zvani Mića Megatrend, morati da odloži svoju selidbu na Azurnu obalu, tako da će i dalje moći ovde da proizvodi kadrove najviših akademskih zvanja i time pruža značajan doprinos obrazovnom sistemu Srbije, jer sada i da hoće ne bi mogao ponovo da reaktivira ugovor o prodaji Megatrenda, pošto su mu kupca sa kojim je pregovarao 19 meseci, uhapsili zbog lažnog prijavljivanja – nije plaćao kiriju u iznajmljenom stanu, a kad su ga posetili vlasnici on ih prijavio policiji za razbojnički napad.

Da Vas podsetimo:  Kampanjom jeste dominirao Vučić, ali je opozicija želela takvu kampanju

Ima u svemu tome i neke, za vlast, kolateralne koristi. Zabavljeni Mićom i dešavanjima oko Megatrenda, zaboravilo se na onog nesuđenog uzbunjivača iz Krušika koji je i daje zatočen u kućnom pritvoru – evo skoro će tri meseca. Prema najnovijim vestima, izgleda da je Viši sud u Beogradu ipak sklon da mu ukine pritvor, ali to ne može da odluči iz čisto tehničkih razloga. Naaime, sudija koja vodi taj sslučaj se iznenada prehladila i obolela od nazeba, a u tom sudu su sve sudije trenutno zauzete,  pa ne može niko da je zameni.

Dragiša Čolić

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime