Opet izbori, opet obećanja

0
43

U svega par dana predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji po svojoj državnoj poziciji trebalo da bude predsednik svih građana, upakovao je odlazak u Njujork, pa dolazak u Čačak, pa juče Valjevo, a sutra opet Čačak.

Mora da je neka velika muka kad predsednik svih građana Srbije agituje za jednu izbornu listu. Biće da i dalje na lokalu naprednjaci najmanju podršku imaju u Čačku i Valjevu, pa evo Vučić mora da vadi orahe iz vatre.

Kao predizborni adut u Čačku se poteže i postavljanje kamena temeljca za još jednu inostranu investiciju, a ovoga puta to je opet nemačka firma,koja će navodno da preporodi Čačak.

U utorak 28. maja, u Čačku se u industrijskoj zoni u Preljini, postavlja kamen temeljac za izgradnju velike nemačke fabrike koja posluje u sektoru metalske industrije i poseduje pogone za proizvodnju delova za automobilsku industriju u Nemačkoj i Češkoj. Kako je gradonačelnik Čačka Milun Todorović i ranije najavio, ovaj proizvodni pogon gradiće se u nekoliko faza, na 11 hektara zemljišta, a na kraju će proizvodni prostor zauzimati 60.000 metara kvadratnih i zapošljavati oko 800 radnika.

Gradonačelnik nije izjavio da li će neki pristupni sokak novoj fabrici dobiti ime po nekom nemačkom industrijalcu, kao što je to bio slučaj sa vlasnikom Vorwerka. Možda to ulagivanje više nije u modi od kad je Nemačka predložila onu rezoluciju o genocidu u Srebrenici.

– Sutra je veliki dan za naš grad, jer ćemo ozvaničiti početak izgradnje još jedne velike kompanije i dolazak još jednog velikog investitora, koji je prepoznao privredni potencijal našeg grada. Za ovu ogromnu investiciju u Čačku zaslužan je predsednik Republike Srbije gospodin Aleksandar Vučić, koji je pružio veliku podršku u pregovorima sa nemačkim investitorima, i prezentovao im Čačak, kao grad u koji treba da investiraju – istakao je gradonačelnik Todorović. On je naglasio da je velika stvar što će od 800 radnika, koliko će biti zaposleno u ovoj nemačkoj kompaniji, oko 80 odsto njih biti visokoobrazovani kadar.

Da Vas podsetimo:  Istraživači javnog mnjenja: Konfuzija kod birača, nezahvalno davati prognoze o ovim izborima

– Zbog naših kadrova sa Fakulteta tehničkih nauka, ali i srednjih škola u gradu, pre svega iz Tehničke i Mašinsko-saobraćajne škole, ova fabrika će baš iz našeg grada moći da zapošljava radnike. Slobodno mogu da kažem, da je Čačak u ovom trenutku izuzetno dobro pozicioniran na mapi, ne samo Srbije, već čitavog Balkana – reko je Todorović.

Ako i ova investicija bude kao i Vorwerk, Čačku se crno piše. Za prethodnu nemačku investiciju radila se Studija opravdanosti prepuna fingiranih i proizvoljnih podataka, a za ovu novu Studije neće ni biti. Sasvim je sigurno da ćemo dobiti još jednog velikog zagađivača, a da li će bilo ko iz Čačka biti kooperant i da li će se zaista otvoriti toliko novih radnih msta ostaje da se vidi.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime