Opet – prevara!

1
1219

2014-05-03_072639Posle tolikih priča, čitavih mesec dana, i traženja dostojnih partnera, kako u SVM i SPS (t), uz eksperte sa Zapada, najzad se 27. aprila uspostavi Vlada spasa i reformi, sa predsednikom, četiri potpredsednika, 14 resornih ministara od kojih su dvoje bez portfelja. Da čudo i prevara bude veći, od tolikih vučićevaca, koje podržava ni manje ni više nego 158 poslanika, u rečenoj Vladi spasa, svega ih je sedmoro iz pobedničke SNS, što nedvosmisleno govori da se između članova, preko 400 hiljada, nije moglo naći više sposobnih nosilaca vrhovnih javnih funkcija; t.j, ko je sve član te tako bučno reklamirane stranke.

Prosto – sankiloti.

Da nedoumica bude veća, čudo jedno da se ti felasi ne pobuniše, što ne zatražiše više ministarskih fotelja, jer, zaboga, oni su pobednici, kakvih nije bilo od 5. oktobra! No, ima još vremena, utoliko pre što oni koji su izabrani van SNS–a ne garantuju nužna rešenja, na čelu sa samim Vučićem, kao Primarijusom koji će se, kako je izjavio, mešati u rad svakog ministarstva, pa samim tim biti ministar nad ministrima. No, i to ćemo videti.

Ovom najavom Primarijus je otkrio kolika je lična vrednost svih ministara, koliko oni sami drže do sebe, kad će dozvoliti takvu i toliku potčinjenost pred čovekom koji, sam po sebi i iza sebe, nema nikakvo lično i stručno obeležje, sem što je bio dugogodišnji Šešeljev čauš, što ga je i izbacilo na površinu.

Pri svem tom, treba zaključiti da u ovoj Vladi, koja je, u stvari, tek i samo bespogovorna ispostava zapadnih sila, glavna mesta drže tri zapadnjačka agenta: od kojih je Kori Udovički, kao potpredsednik, glavni činilac, jer drži resor koji je za nju i njen zapadnjački zadatak ustanovljen – ministar državne i lokalne samouprave, drugim rečima: glavni kontrolor u svim državnim poslovima. Ona koja je bila ekonomski ekspert u MMF, a i kod nas, sada je odjednom postala – pravni! Drugi je Dušan Vujović, kadar Svetske banke, koji je dobio resor privrede i treći mlađani Lazar Krstić kao ministar finansija. To treba znati i priznati!

Da Vas podsetimo:  Da li je Srbiji potrebna nuklearka?

Tim „rasporedom“ snaga i njihovih budućih uticaja, rečeno je sve o samostalnosti Vlade, pa i same države.

Ipak, da kažemo, ako sam Primarijus nije u stanju da odredi logičnost uzajamnog delovanja u okviru pojedinih resora, čudo da Udovički koja je glavni državni kontrolor, nije mogla ili nije htela da tu logiku uspostavi. Na primer, kakve veze imaju trgovina i telekomunikacije. Zar telekomunikacije ne spadaju u jednu granu saobraćaja, uostalom kao i koridori, koji su dati Velji Iliću. Konačno, zar odnosi sa EU ne spadaju u delokrug Ministarstva inostranih dela? Zar tim i takvim sažimanjem, Vlada ne bi bila u većoj mogućnosti da radi kao tim?

Ono što posebno bode oči, to je da je KiM potpuno nestao iz interesovanja Vlade, kako bi njen dosadašnji reprezent na tom području, postao ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja; dakle, dobio resor na kom će se spoticati ceo rad Vlade, jer sve što je „bolno“ u najavljenim „reformama“, svoj osnov tu nalazi. A onda, zar je Vulin za tako nešto sposoban, sem ako ga za ta „pitanja“ ne preporučuje funkcija predsednika „Pokreta socijalista Srbije“.

Pada u oči još jedna nelogičnost, mada ne i začuđujuća. Pozamšana Ksantipa, koja je u zakonskom roku diplomirala, magistrirala i doktorirala na ekonomskom fakultetu, vezujući svoje interesovanje za prožetost ekonomike i energetike, i kao takva bila uz Labusa, Dodika, Dinkića, postajući ministar tog naslova i u poslednjoj Vladi, sad, najednom, biva postavljena za potpredsednicu Vlade i ministra građevinarstva, infrastrukture, i saobraćaja, što je potpuno van pameti.

Na njeno mesto biva postavljen Aleksandar Antić, koji je nedavnom rekonstrukcijom Vlade, postavljen za ministra saobraćaja. Dakle, samo što se uhodao u taj resor, Primarijus ga vadi iz njega i ugurava u Ksantipino područje, i naučnog i profedsionalnog interesovanja!

Da Vas podsetimo:  Televizor je tada koštao 20 prosečnih plata! Slika Meštrovićevog "Pobednika" označila je početak jedne ere

Šta to znači, ostavljamo drugima da tumače, koji tvrde da je to posledica njenog ometanja „Južnog toka“, dakle ruski uticaj… što je možda i istina, ali nama, ako taj i takav uticaj uopšte postoji, daleko više smeta održavanje Dačića, tog prevejanog lisca, bez radne profesije, u Vladi, pa još kao ministra inostranih dela! Da to smetanje bude evidenntije, postarali su se Primarijus i Lisac lično, komplimentirajući jedan drugom, prilikom „preuzimanja“ dužnosti. Naime, Lisac je izjavio da boljeg Primerijusa nismo mogli poželeti, a Primarijus, opet, ni boljeg Ministra inostranih dela, koji ume da razgovara sa strancima, za razliku od njega, Primarijusa. Da bi potom obavestio novinare, da će on preuzeti pregovore u Briselu, što je, nema sumnje, izraz vidne ljubomore, jer je Lisac, upravo Briselom, postao svetski poznato ime, čak i kandidat za Nobela! Pa neka mu bude, jer je, sirota, Nobelova nagrada već odavno, suprotno želji svoga osnivača, postala jedna od najotužnijih svetskih činjenica.

Kako je i zašto je Lisac postao Ministar inostranih dela, to će se već čuti i videti. Tek, od njega se mogu očekivati samo mnoga putovanja čitavim zemljinim šarom, pa će morati da mu se kupi lični avion.

Ipak, da pomenemo: ko zna, možda će mu se jednom, u rodnom Prizrenu, podići i spomenik zahvalnosti od strane Šiptara. I red je.

Sem, ako mu „ vladajuća interesna grupa“ SPS (t), ona koja, umesto da ga, po Miloševićevom zahtevu iz Haga, izbaci iz stranke, uzdigla na njegovo mesto, što im je on uzvratio i položajima u stranci i u vlasti; sad, pak, kao da ima želju da se sa njim obračuna, pošto ih je razbaštinio državne vlasti, da bi sebe u njoj održao visoko.

Da Vas podsetimo:  Radnici Pošte najavili štrajk glađu

Hoće li doći do tog međusobnog razračunavanja ili će se, po Tadićevom primeru, osnovati Novi SPS??? Bez oznake – titoista, to je Lisac sa sobom poneo, jer je on i lično sebe proglasio za naslednika Titovog komunizma, što se, po njega, dobro odrazilo na Zapadu. Odista, pada u oči, da ni jedna od zapadnih agencija, prikazujući pohvalno Primarijusov ekspoze u Skupštini, nije propustila a da ne podseti ili opomene, i njega i Zapad, da je Primarijus bio ultranacionalista, ali ni jedna nije pominjala Dačićev ultrakomunistički razvoj u vreme Miloševića! Što znači problematičnije je i nezaboravno biti ulatranacionalista!

Na koktelu koji je Primarijus priredio u besplatnom restoranu Skupštine, iz svoga džepa, primećene su mnoge stvari, ali najvažnija je da su Ksantipa i Udovički skoro sve vreme provele u društvu sa američkim ambasadorom Kirbijem, najavljujući time, njihov budući rivalitet kod američkog gubernatora Srbije.

Dolazak i boravak baronese Ešton nije propraćen kao što se moglo očekivati. Više je komentara izazvalo priznanje nove Vlade od strane Angele Merkel, a pogotovu njen ekspresni poziv Primarijusu, da ga vidi u Berlinu.

Da ne zaboravimo, u poslednje vreme dosta se ističe šef delegacije EU u Beogradu Majkl Deventport. Već trećeg dana po imenovanju, posetila ga je potpredsednica i ministarka državne i lokalne uprave, Kori Udovički!

Kad je reč o isticanjima, da ne preskočimo ministra vojske, Bratislava Gašića, onog što je, kao gradonačelnik, dodelio Vidovdansku nagradu 2013, grada Kruševca, sadašnjem Primarijusu. Taj ume da se postavi i iskaže.

P.S. Od najavljene borbe „svom snagom u reforme“, već smo čuli za prodaju „Telekoma“, delova EPS-a i 170 javnih preduzeća, čime je Primarijus, na izlasku iz Skupštine, dovedenim pristalicama SNS da ga pozdrave, poručio, u svoje ime Vlade, da svi oni – „Vole Srbiju!“ … do oktobra, kada će smanjivanjem penzija povećati broj nezaposlenih, koji žive od njih…

Slobodan Turlakov

Intermagazin

like-button.net here

wordpress-themes.org here

 

1 KOMENTAR

  1. nema prevare kakav narod takva vlast….Zalio se narod BOGU sto IM dade loseg popa i na kraju BOG IM odgovori nisam mogao da nadjem goreg,STA NAPISA VELIKI ARCIBALD RAJS i kome pa NIKOLAJ VELIMIROVIVC BOZJA MOLITVA ,…..

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime