„Čekajući novog predsednika“

2
1117

Pisati o svim idiotizmima u državi Srbiji u trenutku dok čekamo novog predsednika države da položi zakletvu pomalo je… Autistično. Gospodar Vučić će u utorak položiti zakletvu, a još uvek (u stabilnoj i prosperitetnoj, naprednoj, nadasve, državi) ne znamo ko će biti predsednik vlade.

Kao da je to bitno… Veliki Vođa biće i predsednik države, i predsednik vlade, i prvi čovek BIA (jer Bata Gašić je samo njegov eho), pa čak i patrijarh.

TEODULIJSKA REPUBLIKA

bačetinaKad smo već kod patrijarha, jedva čekam da u ponedeljak uveče vidim vladiku Grigorija na promociji njegove zbirke priča. Kažu da je ostao bez eparhije zato što je, gostujući u jednoj televizijskoj emisiji, na pitanje „šta ima protiv Vučića“, odgovorio iskreno i jednostavno: „ništa efikasno“.

I zaista, više je nego očigledno da niko nema ništa efikasno protiv Vučića. Kada kažem „protiv“, mislim na političke, isključivo nenasilne alatke, da se razumemo.

Gospodar Vučić je sve i svja u ovoj zemlji, oko njegovog lika i dela se već stvorio oreol sveca i niko ne može protiv njegove volje. On polako i sigurno postaje „gospod bog“ za stado koje klima glavom i poslušno radi sve što mu se kaže. Zato i postajemo prva teodulijska republika.

Ovo najbolje zna Vučićev politički očuh i de-facto već bivši predsednik države Toma Bajčetinski.

Treba samo nastaviti sa glumom kako se teško radi za dobrobit države, kako se štedi i ne dira novac iz državne kase i kako se ktitoriše po zemlji. Savladao je odlično tu lekciju Tomislav. Toliko dobro je savladao da mu se i doktorat može priznati. Baš kao i Bati. Gašiću. Keramičaru.

UVREDA PAMETI

I Toma Bajčetinski i Bata Kruševački podigoše crkve. Kažu i jedan i drugi – vrednim radom, štedeći, kao monasi… Eno, Tomina procenjena na više od milion evra. Blagoslovio je patrijarh.

Da Vas podsetimo:  Sramota! SMS poruke sve više leče decu Srbije!

A odakle Tomi milion evra?

Za Gašića (koliko god bilo ko, uključujući i mene, imao loše mišljenje o Bati) postoji logično objašnjenje. Čovek već decenijama važi za „biznismena“. Keramičara. Švercera kafe. Vlasnika nekih medijskih kuća. Svejedno. On i brat su mu decenijama „u poslu“.

Ali, kad vam Tomislav Nikolić kaže da je crkvu izgradio „isključivo svojim ušteđenim parama“, zapitate se da li ste običan magarac? Da se razumemo: Ne dovodim u pitanje nečiju želju da izgradi crkvu. Dovodim u pitanje poreklo para. Milion evra ne možete da uštedite u Srbiji ako ste javni funkcioner. Matematički je dokazivo. Pa makar „radili“ kao političar već više od 25 godina.

FANTOMKE I DINAMITAŠI

I tako: dok po Srbiji niču crkve u para-državnoj režiji, noću se ruše „bespravno podignuti objekti“ Islamske verske zajednice u Zemunu. Na prvi dan Ramazana.

Dok po Srbiji niču crkve u para-državnoj režiji, neki ugledni ugostitelji u požaru volšebno preko noći ostaju bez lokala na 100 metara od policijskog centra.

Dok po Srbiji niču crkveu para-državnoj režiji, na Novom Beogradu se baca eksploziv na objekat u izgradnji.

Mirno spavaj, Srbijo. Bitno je da je policija uhapsila proizvođače ekstazija. I da je kriminal u opadanju. I da je stopa rešenih zločina na najvećem nivou.

Mirno spavaj, Srbijo: Čiča Tomina koliba (tačnije, koliba njegovog sina) i dalje je na Savi. Niko je taknuo nije. Baš kao ni privatni univerzitet bivšeg muftije sagrađen u centru Novog Pazara bez ijedne dozvole.

U Teodulijskoj Republici Srbiji, samo Gospod Bog Aleksandriot odlučuje šta se gradi, šta se ruši, šta se može raditi, a šta ne može. On može i da odluči ko će da bude pomilovan, a ko rehabilitovan. Posle Kalabića, ne bi me čudilo da se i Ljotić nađe na spisku za pomilovanje. Pa da svi mirno zaspimo. Kako se u narodu kaže – ko zaklani.

Da Vas podsetimo:  Kurirska služba

Amin.

Aleksandar Bećić

www.kolumnista.com

2 KOMENTARA

  1. То покреће занимљиво питање: има ли црква право да прими украдено, тј. да освети цркву изграђену украденим новцем? Изгледа да црква нема ништа ефикасно не само против Вучића, него и против лопова уопште. Са друге стране, Вучић очигледно има нешто ефикасно против цркве, тј. против оних у цркви који нису на његовој линији. Божје путе нико да докучи…

  2. Koja će to biti komedija kad bude polagao zakletvu. Lažov polaže zakletvu. Ne može biti smešnije. Srbi se smeju svojoj propasti, ne veruju da se sve ovo događa. Razmišljam, možda mora ovako, ne možeš ubrati dok ne sazri. Ne vredi ljudima pričati. Čak vidim da ima kontra efekat. Kolektivna hipnoza.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime