Oprostite, ali ja to ne mogu…

4
2160

Predsedniče, da Vama ja, baka u sedmoj deceniji, nešto pošteno kažem. Uzeh da prelistam novine, internet izdanja, i natrčim na ovaj naslov u „Blicu“

(UŽIVO) KLJUČNE PORUKE VUČIĆEVOG GAZIMESTANA Nećemo mitove, oružje i nebesku Srbiju, želimo mir i kompromis sa..

Oprostite, gospodine predsedniče, tako Vam Boga, ali ja to ne mogu… Evo zašto:

Prvo. Različito tumačimo reč MIT. Studirala sam umetnost i da sam najgluplja bila, koliko smo puta ponovili šta je mit, zapamtila bih čak i da sam neopevani duduk. A nisam duduk, prosek mi je iznad 9,70. I pritom sam doktor nauka, s prosekom 10,00 na poslediplomskim studijama. Mene su učili, i to u komunizmu, da je mit reč nastala od starogrčke reči μῦθος – „reč, predanje“, predanje koje prenosi ljudske ideje o svetu, mestu čoveka u njemu, poreklu svega… Ne bih dalje, bila bi to vulgarna simplifikacija nauke. Mit o Kosovskom boju prenosio se s kolena na koleno, kao srpski zavet dat Bogu da će se osloboditi Kosovo i Metohija kad tad. Druga reč za zavet je savez, ugovor. To je savez srpskog naroda sa Bogom da će osloboditi Kosovo i Metohiju. I to se, konačno, i obistinilo 1912. godine. Do tada, mošti kneza Lazara je narod nosio sa sobom, sklanjajući ih od neprijatelja. Raznih neprijatelja. I sve tako od 1389. do 1989. dok nisu odnete u Ravanicu… Nije narod toliko blesav da kroz vekove šeta obezglavljeno telo 12 puta tamo-`vamo. Bile su netruležne, verovao u to neko ili ne. Netruležne su postale od vere. Od kneževe vere u Boga. I srpski narod je verovao u Boga, ma kako se komesari trudili da ubiju Boga u čoveku. Danas, 09. septembra 2018. niste mogli da uđete ni u jedan hram u Beogradu, kolike su gužve bile. Danas je bilo više sveta nego bilo kada. Niko od tih što je došao na Liturgiju nije hteo da se odrekne zaveta, ni Starog, ni Novog, ni kosovskog…

Da Vas podsetimo:  Antonić: Ko je rekao "preventivni rat je u redu"

Za neke je mit isto što i osnova mitomanije. Mitomanija je patološko laganje, „termin koji označava bolesnu sklonost nekih ljudi da izmišljaju priče o neverovatnim događajima, kao i da izvrću istinu i preteruju u opisivanju stvarnih događaja, sa ciljem da sebe prikažu u što povoljnijoj svetlosti“ (prepisala iz Vikipedije, neću da lažem. Gde smem da lažem…? Rekao mi Patrijarh Pavle „Kad smo sa istinom, onda smo direktno sa Bogom“). Dakle, ako treba da se ukine mitomanija, skroz sam uz Vas. Moj zet kad se napije pored kazana, on priča kako je bio u Africi i kako je stavio lavu glavu u usta, a ovaj ni da zucne. Laže. A i kako lav da zucne s punim ustima…?

Drugo. Nećemo oružje, reče predsednik. Nećemo, dabome. A i koji će nam? „Boj ne bije svijetlo oružje, već…“. Kažu, reka` Njegoš. A njega su se odrekli Crnogorci, ne Srbi. I onda šta će nam oružje?

Treće – nećemo nebesku Srbiju, rekoste. Joj, da l` da se smejem ili da plačem, šta ću, jadna, pre? Vidite ovako. Crkva nije ono što nosi mantiju. Niti je to jedna naci-fašistička nevladina organizacija. Ne. Crkva je živa zajednica krštenih duša i Boga. I onih duša koje su sada u telu i onih, koje nisu više u telu. Crkva ima poredak u kome postoji klir i laos (vernici). Crkva postoji i na Zemlji i na Nebu. Gde je Carstvo Nebesko? Pa na Nebu! Ko živi u podnebesju? Demoni. A ko živi na Zemlji? Pa, ljudi. Mi. Kad se kršteni čovek upokoji, njegova duša je i dalje živa. Ona samo prelazi iz jednog dela Crkve u drugi. Nećemo sada više o tome. Nije prilika. Za ovu priliku je važno da znamo da se život ne završava upokojenjem. I tako je u svim narodima sveta. Svuda postoji duboka vera u zagrobni život. Kod nas hrišćana i u vaskrsenje. Naše vaskrsenje. Znam da se to ne zna. Baš završih knjigu o tome.

Da Vas podsetimo:  OSTAJTE OVDJE... KAKO NE BI ZNALI, NI KAKO JE OVDJE!

Onaj koji je dao život za druge, braneći ono što mu je Bog odavno dao, on je već u Carstvu Nebeskom. I to je ono što mi nazivamo Nebeska Srbija. To postoji bez obzira na nas i naše uverenje. To je, prosto, prirodna posledica života na zemlji – s Bogom. Čak i da se odreknemo toga, što ne znam u kom se ritualu radi, to će postojati, te će postojati. Nebeska Srbija je skup svih onih koji su poginuli u borbi za Srbiju ili su se kroz život na zemlji toliko približili Bogu, da su s njim na Nebu, a Srbi su. To znači taj izraz Nebeska Srbija .

Kako da se odreknem Patrijarha Pavla koji je sad u Nebeskoj Srbiji? Nisam poznavala Svetog Savu, ali ovog svetitelja jesam. Kako da kažem „Odričem te se!“? Pa samo sam se satane odricala na krštenjima, a bila sam kuma, kao da sam, Bože me `prosti – Hitna pomoć. Kako sad da se odreknem i Boga…?

Ja to, oprostite, stvarno ne mogu. Pa, treba jednog dana da se pojavim pred Njim. Kako ću, ako Ga se odreknem…?

Mnogo ste zatražili od mene. Kako ćemo sad…? Pa lepo, nadam se. Bog nikad politiku ne prepušta do kraja političarima. On zna najbolje šta je dobro za sve nas.

Eto. Ja rekoh i spasoh dušu. I to rekoh onako iskreno, dečije naivno, pa šta Bog da. Ionako sam Njegova…

Perla
blogfrket.blogspot.com

4 KOMENTARA

 1. Govor izdajnika Aleksandra Vučića na Kosovu više je od gole izdaje i sramote a ćutanje kukavičkog srpskog naroda još je veća sramota. Kako taj izdajnik nema stida spominjati Miloševića pa on je za njega izdajnika, kukavicu i stranog plaćenika heroj. Šta nam stalno ponavlja ono šta mu je naredila Merkelica i Vatikan kako smo izgubili pravo na Kosovo jel nismo bili dobri prema šiftarima. Izdajniče daj ti kaži narodu kako Hrvatska slednica NDH nije izgubila pravo na privremeno okupiranu Republiku Srpsku Krajinu iako je nad Srbima izvršila tri genocida i to uvek uz pomoć vatikana i nemaca, kako to Vučiću? I u zadnjem ratu Hrvati se javno fale pomoglo je vatikansko zlato i nemačke marke a stradao je srpski narod Krajine ustaška država nagrađena primanjem u eu? Jel vidiš izdajniče kako to rade tvoji ?Evropa i vatikan uvek su bili i bit će uz fašiste, naciste i ustaše protiv pravoslavnih naroda. https://www.telegram.hr/politika-kriminal/kod-plitvickih-jezera-danas-su-uz-vojne-pocasti-pokopali-ubijene-ustase-dosao-je-i-ministar-medved/?utm_source=NetClanak&utm_medium=Widget&utm_campaign=NetWidget , Uči od svojih ustaša kako se od zlikovaca uz pomoć eu i vatikana rade heroji i ne laži više srpski narod: https://www.telegram.hr/politika-kriminal/hrvatska-je-upravo-postala-zemlja-u-kojoj-osudeni-ratni-zlocinac-sudjeluje-u-obiljezavanju-akcije-u-kojoj-je-pocinio-zlocin/?utm_source=NetNaslovnica&utm_medium=Widget&utm_campaign=NetWidget , Jesi pitao izdajniče kako je to moguće u tvojoj nacističkoj eu da hrvatski koljači i ubojice budu heroji a evropa ih podržava? https://www.telegram.hr/politika-kriminal/vlada-rh-od-mirka-norca-2018-radi-heroja-ocito-treba-podsjetiti-kako-je-taj-tip-zvjerski-ubijao-civile/ , Čitaj izdajniče: https://www.telegram.hr/politika-kriminal/vlada-rh-od-mirka-norca-2018-radi-heroja-ocito-treba-podsjetiti-kako-je-taj-tip-zvjerski-ubijao-civile/ , Vidiš ljigo i izdajniče to pišu hrvatske novine dok ti braniš istinu u srpskima bilo o ustašama bilo o šiftarima smradu jedan izdajnički: https://www.telegram.hr/politika-kriminal/usput-kako-osudeni-ratni-zlocinac-moze-imati-zastitarsku-firmu-jos-si-tepa-u-nazivu-noky/?utm_source=NetClanak&utm_medium=Widget&utm_campaign=NetWidget
  Ustaštvo za decu baš super: https://www.telegram.hr/politika-kriminal/ustaski-fanovi-imaju-novi-krasan-nacin-nosenja-slova-u-na-majici-ugurali-su-ga-u-smajlica/?utm_source=NetClanak&utm_medium=Widget&utm_campaign=NetWidget , Dok u ndh ni jedan srpski pevač nije poželjan idi plači sa Dulićkom za ustaškinjom Terezom koje je posle pljuvanja po Srbima ipak došla u Srbiju uzeti novac tim budalama i idiotima koji su bili na koncertu a sutra bi i Tompsonu sama da dođe: https://www.index.hr/vijesti/clanak/branitelji-zele-zabraniti-jos-jedan-bajagin-koncert-u-hrvatskoj/2023249.aspx ,Mađari zatvorili granice za migrante tvoja keva Merkelica s hrvatskom osniva specijalne policijske snage da kontrolišu granicu sa Srbijim i da svi izbeglice ostanu u bednoj Srbiji i to ti je normalno u redu izdajniče? Za svakog Srbina Orban je pravi gospodin i rodoljub a ti izdajnik i smeće i nije te stid? Normalno da nisi i nećeš da pitaš dali isto važi i za Republiku Srpsku samostalnost kao i za Kosovo? Što je sa ustaškom, fašističkom i nacističkom hrvatskom koju podržavaju tvoji prijatelji i katoličkoprotestanska eu i amerika plus vatikan izvor svih zala prema Srbima i to vekovima opet te to ne interesuje izdajniče? Kažeš smeće izdajničko Milošević je poveo rat i izgubio a ceo svet zna da je nato i eu razbio Jugoslaviju da bi ju uništili uz pomoć izdajnika kao što si ti i slični tebi. Gde je sad IMT naši traktori koji su održali sirotinu na selu ne ti ćeš sve da uništiš za račun svojih gazdi pa će mo onda od njih uvažati smeće kao što sad po tvoj naredbi ide uvoz smeća iz hrvatske ndh i prodaja srpskih njiva ustašama. No ne čudiš me ti zlikovče nego prodan narod u sns-u , kukavice koje ćute apatija i muk. Dok ti od Miloševića i srpskih generala radiš zločince hrvati od svojih zločinaca uz pomoć haga i tvoje eu rade heroje idiote izdajnički: https://net.hr/danas/hrvatska/skandalozno-osudeni-ratni-zlocinac-tomislav-mercep-kaznu-ne-sluzi-u-zatvoru-vec-u-toplicama/ , Ovo je ono šta tvoja eu želi čuti katoličke fašiste: https://www.telegram.hr/politika-kriminal/krasno-predsjednica-je-u-intervjuu-za-becke-novine-sasvim-otvoreno-pokusala-opravdati-radikalni-nacionalizam/?utm_source=NetClanak&utm_medium=Widget&utm_campaign=NetWidget , Ustaše u crnom u čast crnoj legiji marširaju Rusijom i eu Rusima kažu to im je za Staljingrad ovi fašisti nemaju stida. A sad je i Kaufland po hrvatskoj počeo da oblači svoje radnike u crno cela hrvatska postaje crna legija: https://net.hr/sport/nogomet/svi-su-ostali-iznenadeni-kad-su-vidjeli-u-cemu-su-vatreni-istrcali-protiv-furije-ovo-jos-nikad-nismo-vidjeli/ ,Vidiš Vučiću ti bi lako dobio posao u tvojoj ljubljenoj ndh: https://net.hr/webcafe/svastara/slusateljica-u-radijskom-programu-uzivo-iskreno-priznala-kako-je-dosla-do-mirovine-dala-sam-pi/ , Ustaše biju Vučiću i ne pune ndh izbeglicama kao ti Srbiju: https://net.hr/danas/hrvatska/stotine-migranata-kaze-da-ih-je-hrvatska-policija-tukla-i-krala-mup-tvrdi-da-su-bas-sve-optuzbe-neutemeljene/ , Ovako se laže u hrvatskoj a tako i ti lažeš Srbe izdajniče; https://net.hr/danas/hrvatska/kolinda-u-intervjuu-za-kleine-zeitung-desetljecima-je-nama-hrvatima-bilo-zabranjeno-imenovati-svoje-porijeklo/ , Srbi širite ovu istinu po fejsu, tviteru, portalima, forumima, među sobom srpskim rodoljubima i gde god stignete.Srbija je u medijskom mraku i blokadi potpuno počinjena katoličko protestanskim eu zlikovcima.

 2. Postovana Perla
  Zelim vam bezbrizan i ugodan zivot u mitovima i nebeskoj Srbiji
  Meni je mnogo vazniji ovozemaljski zivot tj da prehranim porodicu, skolujem decu, platim lekarske i druge troskove …ukratko miran i pristojan zivot obicnog evropljanina.

  • А Вучић би то предајом Космета, као делом његовог темељитог уништавања Србије за свој и рачун запада омогућио? У ком филму то беше? Оном што га дан и ноћ рекламира „Бљуц“? Ако му се то дозволи ништа од наведеног неће имати – као што већ сад нема – нико поштен у Србији. А ако ти спадаш у оне друге, немој о пристојности…

  • @Svedok
   А, ко ти брани да живиш евРОПСКИ?
   Сутра ти је ПАРАДА НАКАЗНИХ – ЕВРОПСКА ВРЕДНОСТ – ПРИДРУЖИ ИМ СЕ.
   Поведи и своју децу, најближе: на делу их упознај са вреднстима –
   pristojnog života “običnog evropljanina“!

   Драган Славнић

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime