Opština Svilajnac najveće gradilište u centralnoj Srbiji

0
1439
Foto: printscreen (portal035.rs)

Na lokaciji gde treba da se gradi hipodrom opština ima plan da napravi i “ekološki park” na površini od 6 hektara koji bi pored “Prirodnjačkog centra” bio nova turistička atrakcija u Svilajncu. Pored ovih investicija u opštini Svilajnac je ove godine u obrazovanje uloženo preko 500 miliona dinara u izgradnju i adaptaciju pet škola kao i u početak radova na novoj fiskulturnoj sali od hiljadu kvadrata.

„Pokrenuli smo jedan veliki projekat, a to je izgradnja hipodroma. Na toj lokaciji želimo da napravimo ekološki park na površini od 6 hektara, koji bi bio edukativnog karaktera, a ujedno i nova turistička atrakcija u Svilajncu. Želimo da ostvarimo saradnju sa austrijskim gradom Tulnom, koji već ima ovakve projekte“, rekao je nedavno predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović nakon susreta sa zamenicom austrijskog ambasadora Sabine Kroissenbrunner i Christian Brawenz, atašeom federalnog ministarstva za održivi razvoj i turizam pri austrijskoj ambasadi.

Svilajnac je jako dobro organizovana i živa opština koja velika sredstva ulaže u obrazovanje, nauku, turizam, ekologiju kao i u investicije koje dovode do otvaranje novih radnih mesta a većina ovih projekata je realizovana u partnerstvo sa Evropskom unijom.
U Svilajncu je na početku nove školske godine otvorena rekonstruisana Osnovna škola „Jovan Jovanović Zmaj“.

Rekonstrukcija ove obrazovne institucije završena je u predviđenom roku i više od 1.000 osnovaca krenula je u novu školsku godinu u potpuno obnovljenoj školi.
Ovom prilikom, svečano su otvorene potpuno rekonstruisane škole u Grabovcu, Gložanu i Dubnici a polaganjem kamena temeljca ozvaničen je početak izgradnje nove sportske sale u Srednjoj školi „Svilajnac“ koju će sa 94 miliona dinara finansirati Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i time će biti zaokružen ciklus kapitalnog ulaganja u obrazovne institucije na teritoriji svilajnačke opštine.

Izvor: portal035.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime