Optužio žene da su krive zbog porasta broja zaraženih koronom

0
725
Prof. dr Zoran Gojković / Foto: YouTube Screenshot

Ako nas je nečemu naučio Krizni štab od marta meseca to je da je gotovo uvek „naredna nedelja ključna“, „da imamo razloga za brigu“ i da uvek ima neka generacija ili pojedinci koji su krivi za porast broja zaraženih. Ali oni nikad i nikako.

Broj zaraženih raste iz dana u dan pa Krizni štab ponovo sumira koga bi mogli da optuže da je ponašanjem doprineo porastu obolelih. Šta je ono bilo aktuelno poslednjih dana…? Pa da, Crni petak! Pokrajinski sekretar za zdravstvo i član Kriznog štaba Zoran Gojković gostujući na TV Prva rekao je da sada imamo 60 odsto žena među zaraženima i da je to posledica „kupoholizma“.

– Nije nam bio potreban Crni petak, jer posle njega prvi put imamo da je ovoliki udeo zaraženih žena – rekao je on.

Slažemo se da slike ispred radnji nikako nisu bile nešto što bismo okarakterisali odgovornim i pametnim ponašanjem usred epidemije, ali ko je to vodio statistiku da su samo žene navalile na kupovinu? Diskriminacija i seksizam zasipaju nas sa svih strana, iskreno, navikli smo na ovakve glupe komentare, ali ako reagujemo kad nam neko dobaci na ulici, reagovaćemo i kada ovakve gluposti izgovara neko ko je na funkciji pa to još izgovori javno, na televiziji. Kakvu poruku šalje pokrajinski sekretar drugima? Da je ok generalizovati i optuživati žene? Da li je zaboravio koliko je žena među lekarima i medicinskim osobljem koje leči celu zemlju od kovida? Da li je zaboravio na svoju majku, sestre, prijateljice, koleginice, jel i njih tako svrstava u jedan isti koš, onaj u kome su krivci za sve i svašta?

Da Vas podsetimo:  Četiri bombardovanja Beograda u 20. veku (14+41+44=99)

I uz to, zar Krizni štab nije mogao ranije da najavi da će sve biti zatvoreno i da se ove godine neće desiti Crni petak? Svakako sada nemamo gde da odemo za vikend, a i radnim danima ćemo najverovatnije imati vremena da skoknemo do marketa po osnovne namirnice i nigde više. Pa moglo je tako i ranije, ako je već trebalo.

Gojković sada smatra da su za nepovoljnu epidemiološku sliku u Srbiji krive žene, valjda je lakše krivicu svaliti na drugoga. Samo da se on i kolege operu i od odgovornosti i od kasnih odluka za rigoroznije mere.

Izvor: Noizz.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime