ORBAN: Samo je u bajci moguće da Rusija bude pobeđena i da se ona pomiri sa tim

0
41

Samo je u bajci moguće da Rusija bude pobeđena i da se ona pomiri sa porazom, a u konfliktu u Ukrajini neće biti pobednika, već samo gubitnika, izjavio je premijer Mađarske Viktor Orban u intervjuu radiju „Košut“.

„Nisam toliko maštovit da shvatim da neko može da pobedi nuklearnu zemlju. Da misle da će Rusi skrštenih ruku gledati kako ih pobeđuju, ruše im politički sistem, ubijaju predsednika, dronovima napadaju Crveni trg i da se veruje da će oni ćutke to gledati i da će se pomiriti sa vojnim porazom. Tako nešto mogu samo oni koji su i dalje na nivou dece. To se samo događa u bajci, u realnosti se to ne dešava“, rekao je Orban.

Dodao je da je Mađarska još početkom rata smatrala da će teško u ovom ratu biti pobednika, biće gubitnika.

Premijer Mađarske je objasnio da sa jedne strane NATO Ukrajinu snabdeva novcem i oružjem i da samo od Zapada i Amerike zavisi koliko novca će izdvojiti i koliko dugo su spremni da ga troše. Dodao je da je veoma teško pobediti moderne zapadne sisteme naoružanja i skoro neograničeno finansiranje iz američkog budžeta.

Sa druge strane, u Rusiji ima mnogo više stanovništva, veća je vojska, veća tradicija proizvodnje oružja, a takođe ima i najveći na svetu nuklearni arsenal, naglasio je Orban.

Ranije je pres služba Kremlja saopštila da je tokom noći 3. marta kijevski režim pokušao da bespilotnom letelicom izvede napad na rezidenciju ruskog predsednika Vladimira Putina u Kremlju. Dve letelice su onesposobljene. U napadu nije bilo žrtava niti materijalne štete. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov kasnije je za Sputnjik izjavio da predsednik Rusije u tom trenutku nije bio u Kremlju.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime