Originalno predjelo kakvo niko nema! Od gotovog lisnatog testa, spremljeno za 15 minuta

0
718
Foto: Printscreen

Ove ukusne slane đakonije se prave vrlo lako i uz samo nekiliko sastojaka. Za pripremu će vam biti potrebno:

Gotovo lisnato testo

Crne i zelene masline
Viršle
Rendana šargarepa
Rendana šunka
Rendani kačkavalj

Od ovih sastojaka moguće je napraviti jako zanimljivo pređelo koje možete iskoristiti za slavsku trpezu ili napraviti večeru za ukućane koja će im se sigurno dopasti. Osim što su lepe na oko, ove slane đakonije su i vrlo ukusne.

Svaka se preče na 200 stepeni, 15 minuta.

Priprema:

Isecite lisnato testo na tanke trake, napravite krug i unutra stavite po dve masline. Poređajte 3 ovakva kruga u niz. Štapićima spojite testo po sredini i dobićete savršen cvet.
Za sledeću đakoniju isecite testo na kocke, stavite manju viršlu i urolajte.

Makazama napravite proreze po sredini, duž cele rolnice, a nakon tgoga odvajajte isečene delove na levu i desnu stranu, naizmenično.

Na ovaj način ćete dobiti oblik lista koji nakon pečenja izgleda još zanimljivije.

Ako poslužite ovakvo pređelo, sigurno ćete oduševiti sve prisutne, a za pravljenje nije potrebno uložiti ni puno vremena, a ni truda. U video prilogu pogledajte kako možete napraviti još neke jednako zanimljive slane đakonije.

Izvor: Stil.Kurir / Opanak

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime