Orkestrirani napadi na MUP sa ciljem destabilizacije Srbije!

0
898

Okupacija Srbije koja traje već 16 godina, iz dana u dan dobija sve ozbiljnije razmere, a svaki pokušaj obnove suvereniteta biva napadnut od strane određenih medija, NVO sektora i pojedinih političkih subjekata.

policijaReagovanje nadležnih organa koji su 31. decembra uhapsili dvojicu bivših pripadnika službe za tajno praćenje MUP-a Srbije Mladena Trbovića i Milana Dumanovića izazvalo je orkestrirane napade prozapadnih struktura u Srbiji i postalo najnovija tačka pritisaka na institucije. Pomenutu dvojicu nadležni su uhapsili zbog činjenice da su u javnosti svedočili o svom angažmanu na komemoraciji u Potočarima 11. jula 2015. godine na kojoj je bio prisutan i premijer Republike Srbije Aleksandar Vučić. Operativci službe za tajno praćenje, na tajnom zadatku od velike državne važnosti, angažovani na događaju visokog rizika istupaju javno za Al Džaziru i medijski se eksponiraju.

Kako sami tvrde, oni bolje barataju sa pozicije operativca informacijama i dogovorima između MUP-a Srbije i nadležnih u Republici Srpskoj, pa verovatno smatraju da bolje znaju da li je ovakav dogovor bio unapred postignut. Zapravo, iz ovoga se može zaključiti da je strani faktor koji kontroliše ova dva operativca MUP-a Srbije bio preskočen u razmeni informacija pa je samim tim smatrao da se ne radi po propisima, to jest po šablonu koji su nam nametnule okupatorske vlasti.

Oni tendenciozno, šireći laži i poluinformacije, a debelo pomognuti osvedočenim medijskim neprijateljima Srbije pokušavaju da u srpskoj javnosti postignu određene rezultate ali i da izvrše krajnje pritiske na institucije sistema, koji se recimo u ovom slučaju potrudio da samostalno odradi aktivnost bez polaganja računa raznim stranim „supervizorima“.

Dakle svaki pokušaj da Srbija pokaže makar malo sposobnosti da sama kontroliše situaciju na polju bezbednosti, završava se medijskim linčom od strane instaliranih struktura na Balkanu(Al Džazira, N1,B92), udarima NVO sektora ali od skoro i uz pomoć najlojalnijih sluga okupatora Saše Radulovića i Saše Jankovića.

Da Vas podsetimo:  Aleksandar Vučić vređa napore Srba da pomognu bolesnoj deci putem SMS poruka

Ako govorimo o onome šta se dogodilo 11.07.2015. godine u Srebrenici sa aspekta bezbednosti, poražavajuće je da o najvišim državnim funkcionerima brinu oni koji se nalaze pod kontrolom ili u dosluhu sa zapadnim strukturama od kojih su ranije zavrbovani i koji su želeli da događaj u Potočarima bude inicijalna kapisla nove destabilizacije Balkana.

Građanima Srbije treba otvoreno reći da su Trbović i Dumanović po nalogu iz zapadnih obaveštajnih struktura izašli u srpsku javnost sa ovom pričom, i to isključivo preko medija koji su strogo vezani za atlantističku i antisrpsku uređivačku politiku, a sa ciljem da bilo kakav pokušaj autonomnog delovanja srpskog MUP-a bez „dogovora“ sa zapadnim „partnerima“ u startu saseku.

Dakle, posle sramnih izjava za Al Džaziru, koje su za cilj imale slabljenje pozicija Srbije i Srpske, kao i pokušaj da se ovakvim metodama spreči strateška saradnja dve policije vidimo da su ispostave zapadnih službi na Balkanu, pre svih CIA i MI6, u velikoj panici.

Ukoliko neko ko je u obavezi da poštuje državni sistem i preuzeo je obavezu čuvanja državne, odnosno službene tajne, istupi direktno u nameri nanošenja štete državi Srbiji iznošenjem bilo neistine, bilo službene tajne, bilo čak poluistine, taj nesporno kao državni službenik u strukturama bezbednosti čini izdaju države.

To se posebno odnosi ako je iznošenje takvih podataka učinjeno u cilju izazivanja nepoverenja u bezbednosne strukture, a naročito ako je to učinjeno u korist određenog stranog elementa.

Nažalost, svedoci smo da mnogi u Srbiji podležu ovakvoj propagandi upravo usled toga da je izvor ovakvih informacija navodno verodostojan. Time oni koji se pridružuju ovakvoj kampanji postaju učesnici delovanja protiv države. Takvi usled toga što su dovedeni u zabludu nisu saučesnici, ali takva zabluda je otklonjiva i u određenom trenutku i takvi koji istrajavaju na kampanji protiv bezbednosnih struktura ipak postaju svesni saučesnici.

Da Vas podsetimo:  “Prvi smrtni slučaj u Evropi od korone bio je u Srbiji 5. februara”

Čudi da kampanja protiv srpskih bezbednosnih struktura, naročito dobija na snazi iz partije DJB, te da se čini kao da im je cilj da srpska strana ponovo ne bude spremna da spreči ponavljanje Dobrovoljačke ulice kada su isti oni koji seire u Potočarima pobili vojnike i časne oficire JNA.

Umesto da kompletna srpska javnost i društveno odgovorne kategorije pozdrave jačanje saradnje MUP-a Srbije i Republike Srpske i da to bude jedan od modela približavanja dve srpske države u svakom smislu, mi imamo slučaj da nekoliko „spavača“ u policiji, Al Džazira i NATO opozicija pokušavaju da to predstave kao kriminal pod kontrolom države.

Pozivam nadležne organe da na adekvatan način tretiraju one koji podržavaju krivično delo kao i one koji su ga izvršili. Izdaja države i opstrukcija rada bezbednosnih službi se moraju sprečiti.

Svakom iole politički i bezbednosno pismenom građaninu Srbije jasno je da se ovde radi o pripremi terena za paralisanje službi bezbednosti pred velike bezbednosne izazove koji očekuju Srbiju.

stamenkovski

Stefan Stamenkovski

www.patriot.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime