O čemu se ćutalo u zapadnim medijima… (101)

0
913

Posle čitava tri dana „promišljanja“ Alija Izetbegović i Haris Silajdžić su zajednički zaključili da je Sporazum o specijalnim odnosima između Savezne Republike Jugoslavije i Republike Srpske, potpisan 28-og februara 1997. u Beogradu, „u suprotnosti sa Ustavom BiH i mirovnim sporazumom iz Dejtona“.

hare_alijaIzetbegović i Silajdžić su, u zajedničkom saopštenju povodom sklapanja Sporazuma, optužili „beogradski režim“ zbog toga sto se, prema njihovoj oceni, uspostavljanjem bliskih veza sa srpskim entitetom nije odrekao „pretenzija prema Bosni“.

Dvojica čelnih muslimanskih političara, koji su u bližoj i daljoj prošlosti počesto, kao iz rukava, sipali razne neargumentovane optužbe protiv Srba u Bosni, ali i njihovih sunarodnika s druge strane Drine, i ovoga puta upravo Srbe optužuju da rade na „destrukciji Dejtona, a sa ciljem da se dalje destabilizuje bosanska unija“.

Sve ove optužbe muslimanskih čelnika dolaze uprkos činjenici da su upravo oni sklopili, prethodnih godina, ranije i posle potpisivanja Dejtonskog sporazuma, niz aranžmana, u ime BiH, sa Hrvatskom, Iranom, Turskom i drugim zemljama, uopšte ne konsultujući o tome srpsku stranu.

Nastaviće se…

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime