Ostao je…

0
932
Foto: printscreen

Ostao je na vlasti nečovek, svetlost svitca za penzionere, bukvar za polupismene, otključan katanac za lopuže, tekstopisac za laskavce…ostao je on verujući da je jači od istine.

Reče DIS ,,…Ne peva ptica sa umrlih grana…,, a on je sinoć zapevao pobedom. 

Koliko nas ima punoletnih a živih, koliko je punoletstva juče izašlo na izbore, ostaje pod velom tajne…on je ,,pobedu,, odneo.

Spas čovečanstva u Srbiji i vraćanje svesnim načelima života, desiće se ako se ljudska priroda promeni u izmenjenoj suštini. Suština je osnovno svojstvo ljudskog bića. Tu suštinu je on svojom lakoćom promenio u biću zvanom Srbin.

Njegova pobeda je ušla u istoriju. Sa pobedom je ušla i srpska populacija koja je juče kapitulirala bez otpora i želje ka otporu. Srbin je u sebi izgubio sebe, miris doma, porodice, morala, pravo zdravog razmišljanja, veru u sebe, poštovanje i samopoštovanje. Na mesto tog gubitka on je ustoličio ovakvu državu i ovakvu politiku. 

Jučerašnja korupcijska pobeda je slika iskorenjene Srbije. Ostale su njene granice koje u svom prostoru nose vreme oslabljenog društva. Tačnije zatrovanog društva. Iskrenije, umom potonulog društva. Kao spomenik na trgu, ostao je nepobediv tiranski manipulator. Ovo vreme išlo je na ruku njegovom radjanju, stasavanju, jačanju i narednom bitisanju. 

Kada se rodio i ko ga je izrodio? Srpsko društvo. Oni koji su se okoristili o posteljicu iz koje su ga izvadili. 

*** 

Želela bih da pišem analitički i studiozno o delu njegove pobede. Ne mogu. ,,Pero,, u ruci mi pišti, hoće tugom da piše, emotivno, iz duše i jauka. Želim da prodrmam sve uspavane, sve pasivne, sve odustale. Bičem da išibam one koji su ga stvorili. Koji su mladima držali obuku kako postati Vučićev pitomac. 

Žeim da postrojim sve vojne penzionere, da im oduzmem činove, penzije, dodeljene imovine. Da ih pitam ,,Stidite li se? Dok vas večni pokrov ne prekrije dužni ste zavetu brige o narodu koji čini državu za koju ste zakletvu dali. Udarite se u prsa da vam krvotokom krenu reči časnog vojvode Stepe Stepanovića ,,Iz naroda sam ponikao. On me je načinio onim što jesam. Moram se pokoriti njegovoj volji i služiti mu do poslednjeg daha,,. Do poslednjeg daha svaki vojni čin je dužan da stane u odbranu naroda koga bujica nosi.

Želim da pitam civilne penzionere da li su zaista bili najveći broj njegovih glasača? 

U jednom od komentara, kao reakcija na njegovu pobedu u nedeljnoj noći, jedna penzionerka je napisala reči prekora, više svadjalačke reči, na objavu o sumnjivoj pobedi. ,,Sram vas bilo neradnici. Sumnjate u pobedu veikog srspkog sina. Pa on radi od jutra do mraka. Pa on jedini brine o penzionerima. On je vratio Srbiji ugled u svetu i brani Kosovo. Uzei ste njegovih 100 e a pljujete na njegovu pobedu. Sedite po kafićima. U rukama vam najskuplji telefoni a nigde ne radite dok on od zore radi i brine o sigurnosti svih nas. Deca su vam pobegla napolje. Služe Švabama, Amerikancima. Preko hleba oćete pogaču. Niste zadovoljni sa onim što imate, oće vam se više a da ne radite,,.

Pogled mi se dugo zadržao na napisanom. Tužno ali istinito da većina ostarele populacije u njemu vide sve vrline hvalospeva. Priznala sam joj da je u napisanom istina da smo postali neradan narod. Opravdavam tu neradnost jer svaka posledica ima svoj uzrok. 

Osmehnula sam na upućen joj komentar ,,Slava kafićima i neradnosti, bar nismo njegovi nadničari,,.

*** 

U kakvoj ćemo Srbiji nastaviti da živimo? 

U siromašnoj i obezvredjenoj. U onoj istoj kakva je bila i pre njegove ponovljene ,,pobede,,. I dalje ćemo biti delovi njegovog vlasništva. 

On će dirigovati. Dačić će pevati. Mitrović će deliti nagrade ,,herojima Beograda,,. Kon će nas sabiti u obore. Nestorović će ubacivati žetone u dzuboks. Darija Kisić Tepavčević nastaviće trasom Nade Macure. 

Reči će i dalje biti metci u pištolju. Pucanj će se čuti za ništa. Nasilje će se umnožiti. Ličnost se neće u čoveka vratiti. Duh čovekov nije više slobodan. 

Rodili smo se kao individua. Da bi do ličnosti došli dobijali smo deset po turu. Umrećemo bezlični.

*** 

Nastaviće da nas ispira kroz sito arogantnim rečima o napretku, njegovom postignutom, da smo prva ili druga zemlja u Evropi po privrednom rastu, kilometrima betoniranih puteva, poslaganih šina, probijenih tunela, pozlaćenom standardu…

Šta će biti sa virusom Korona?, On zna. Drži je kao keca u rukavu.

I istna da smo postali društvo bez smisla, mogućnosti, kulture i slobode, nastaviće sa njegovom vladavinom da živi. 

*** 

,,Razvilo se crno vreme opadanja, nabujao šljam i razvrat i poroci, podigo se truli zadah propadanja. Umrli su svi heroji i proroci,,. (DIS)…

…zbog ovog vremena ON je kao pobednik ostao…

Marija Grubjašić

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime