Ostavke svi! Odmah!

2
1087

ostavkeGledam moj narod u dane velikog praznika za sve nas pravoslavce i ne mogu da veruje šta nas je snašlo. Nikada bednije, nikada jadnije nismo dočekali božićne praznike,a trebala bi ovo biti najbogatija sofra tokom godini. Narod gladan pa zadnji dinar odvaja za komad Božićne pečenice. Nema više pečenice na srpskim trpezama u dane praznika, nema divnih starinskih kolača, poklona za decu od Božić Bate…..

Nismo uspeli ni Božićni dane da provedemo bez premijera; tradicionalno on je iskočio iz naših “praznih frižidera”, tj. morao je biti polažajnik kod svog prijatelja Mitrovića ni manje ni više nego u jutarnjem programu. Lepo je što nas se veliki bos setio tokom najradosnijeg hrišćanskog praznika, kako bi nas podsetio da smo gladni upravo njegovom greškom, kako nam je trpeza sve siromašnije, jer imamo sve manje novca u novčaniku. Koje je to stanje svesti kada ON misli da treba na Bozićno jutro da sedi i patetiše, okrivljuje, napada.

Samoživi stvor. Sram ga bilo!

Često se pitam kakav bi to bio dan kada se premijer ne bi pojavio na nekoj svojoj televiziji. A život nas građana nikada nije bio teži. Srećnu novu 2015. požele su nam više cena proizvoda sa rafova u supermarketima. A biće i drugih poskupljenja koja nisu najavljena ne sekiraj se naivni i tolerantni narode. Ako su oni rešili da dižu cene, mi tu ne možemo puno da uradimo, osim bojkota, ali neka se svi oni zapitaju samo jedno: Kome će prodavati skupu robu? Već sada mnogo toga ne možemo da stavimo u korpu, odričemo se najobičnijih sitnica, a oni nam „prete“ novim cenama. Uz to treba dodati divljanje kursa evra. Ali svakako, svaka čast Vučiću, uspeo je da samo za tri godine od Srbije napravi još veću bedu nego što je bila! Mnogo prosto, kad dođe dan za glasanje, staviti prst na čelo, setiti se Zakona o radu koji je protiv radnika, Zakona o PIO gde je penzija misaona imenica, a zatim pogled u novčanik.

Da Vas podsetimo:  Vranje

A oni pričaju, mažu oči napaćenom narodu, pričaju o železari svaki dan drugu priču, o boljem sutra, kako ćemo svi lepo živeti samo da preživimo 2015, ali niko ne kaže kako da je prebrodimo. I opet vrtim, gledam i ne verujem, svaka druga vest Vučić; pitam se da li neko drugi nešto radi u ovoj zemlji ili jedan čovek na sedam mesta u isto vreme. Zapitam se tako nekad, odakle želja za tolikim slikanjem i propagandom, šta je to u njegovoj glavi.? Zašto tolike laži? Evo treću godinu je na vlasti, a sve je gore. Pričali ste, da za sve imate rešenje, samo da dođete na vlast. Evo, došli ste. I? Ni ministri se ne slaže sa šefom. Ljajić kaže nema poskupljenja u 2015, a premijer odlučio da poveća cenu struje u avgustu. Jel oni pripadaju istoj vladi, ili je premijer sam vlada? Bravo Vučiću, smanji plate i penzije, a povećaj cene hrane i struje – genijalna ekonomska politika.

Ostavke svi!

Za Korene

Ivana Jovanović

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime