Ostvarena pretnja

Ipak izbori!

1
1328

izbori-karikatura: Карикатура: Стеван ЈосимовићPosle višemesečne „pretnje“ svojim ministrima, zamenicima ministara, državnoj administraciji pa i celom srpskom narodu da će, bez navoda kada će to uraditi, reformisati vladu i smeniti nesposobne ministre, a znamo da su gotovo svi oni nesposobni, srpski „Gospodar Vučić“ je prešao na još žešću pretnju. Doduše, u međuvremenu on nije uspeo da iz vlade otpusti navodno od njega već otpuštenog ministra vojnog Gašića, koji je još uvek prisutan na sednicama vlade.

Dugi niz nedelja je, prvo pomalo stidljivo, jer verovatno još nije imao punu podršku za takav korak stvarnih vladara Srbije – Amerikanaca i Nemaca – pretio je novim izborima! Znamo da čak ni prokurator SAD u Srbiji, Amerikanac Kirbi, zvanično ambasador u Beogradu, nezvanično šef srpske vlade jer, kao onaj margarin u TV reklami RTS-a „u sve se meša“, do samo pre nekoliko nedelja nije podržavao tu Vučićevu suludu ideju bespotrebnog bacanja para siromašne Srbije za organizovanje vanrednih izbora. Reforma vlade se Kirbiju u to vreme činila dovoljnom.

Analitičari stranih obaveštajnih službi čiji agenti nekažnjeno vršljaju po Srbiji, („Večernje novosti“: „300 stranih špijuna vršlja Srbijom“) verovatno su u međuvremenu došli do ubeđenja da Vučićev rejting među glasačima vrtoglavo pada. Jedne srpske dnevne novine već navode da su naručena i plaćena istraživanja javnog mnjenja lažirana i da bi danas samo oko 30 odsto biračkog tela glasalo za SNS i Vučića!

Pošto Vučićeva vlada nije uspela da za dve godine vladavine Srbijom ispuni sve verovatno postavljene zapadne uslove i želje -kao priznanje Kosova, davanje autonomije Sandžaku, pripajanje dela Južne Srbije Kosovu, potpuno prevođenje srpske privrede, poljoprivrede, stočarstva i drugih, doduše poslednjih srpskih resursa u strano vlasništvo i da to vlada neće uspeti da uradi ni za dolazeće dve godine ostatka mandata, prihvaćena je Vučićeva „pretnja“ narodu vanrednim izborima!

Da Vas podsetimo:  Ko čini Vučićevu Pristojnu Srbiju

Zapad to podržava u ubeđenju da možda još nije sve propalo i da će Vučić i njegova SNS uspeti da se kroz uobičajene i već pre dve godine viđene predizborne laži i gromoglasna, često smešna obećanja narodu za koja i najnepismeniji Srbin zna da su neostvariva jer para za ispunjenje obećanja nema, još jednom dokopa apsolutne vlasti! Tako bi Zapad dobio još 4 godine, umesto samo još dve, da uz pomoć novih-starih Satrapa totalno urniše Srbiju.

Azilanti-migranti-u-Presevu-7Tom uništenju bi možda trebale da doprinesu i arapske izbeglice od kojih će, kada Nemačka zatvori granice što Austrija i Slovenija mesecima posle Mađarske već čine, desetine hiljada verovatno ostati u Srbiji jer Vučiću, kako je više puta javno izjavljivao,“ne pada na kraj pameti da za izbeglice zatvori srpsko-makedonsku granicu“! Možda če na od Arapa već po bagateli kupljenim desetine hiljada hektara njiva u Vojvodini, umesto Srba, raditi arapski azilanti? Čućemo, videćemo…

Poznajući Srbe, zapadni mentori će posle isteka novog četvorogodišnjeg mandata očekivane i priželjkivane vlade, sigurno naći nekog Srbina koji će, kao poslednji, ugasiti svetlo u Srbiji za dugi niz decenija! A da u spekulacijama zašto novi izbori a ne rekonstrukcija vlade ima dosta istine, potvrdio je i sam Vučić rekavši iste večeri na svim TV kanalima u Srbiji posle (sopstvene?) odluke da mu treba još dodatnih 4 godine kako bi završio sve započete reforme.

Posmatrači iz rasejanja se pitaju, zašto i za koga te reforme kada je on samo pre nekoliko nedelja izjavio, da je 90 odsto (!) Srba protiv njegovih reformi! Osim toga, mnogi Srbi u rasejanju ne znaju koje su to te „silne reforme“ jer se u Srbiji godinama ne primećuje nikakav boljitak. Naprotiv, u zermlji porekla naših emigranata se sve teže živi, dugovi države su sve veći, o tzv. „unutrašnjem dugu“ –znači preduzeća-preduzećima, države firmama i građanima itd. i da ne pričamo. Mnogo čega kao npr. zdravstvo, socijala, državna birokratija itd. funkcionišu lošije nego u afričkim zabitima itd. ! Znamo samo jedno: moramo sve više novca da šaljemo našoj rodbini u Srbiji, kako bi uspela da kako-tako preživi i ovu vladu.

Da Vas podsetimo:  Verovali ili ne, Mali umesto Brnabić! Čadež izvisio!?

Znači li ta Vučićeva priča o narodnom odbacivanju njegovih reformi, da on očekuje da će silom ili milom u dolazećem četvorogodišnjem mandatu svojim ničim opravdanim pričama i bajkama, „preokrenuti“ Srbe da veruju njegovim „reformama“? –Neće da može, rekao bi čuveni Šojić iz TV serije koja dosta verodostojno prikazuje i današnju političku situaciju.

2016-01-19_042310Ko zna, možda „neće da može“ da SNS pobedi na izborima, jer olovka u rukama glasača može da bude veoma moćno oružje – ako se krstić stavi na pravo mesto. A ako ipak pobede, ali sa velikim gubitkom glasova, možda će se obistiniti bar jedno Vučićevo obećanje – da će da podnese ostavku, kojom, takođe, preti svojim članovima i svojim glasačima već dosta dugo. Može mu se, jer kako pišu neke opozicione novine, njegova družina, kum i rodbina, najviše njegov mali bata pa i on, nakupili su dovoljno para za dobar život i posle vladanja Srbijom.

Neki novi čovek (ili žena) na njegovom mestu bi možda poslušao savete ljudi iz rasejanja da je Evropska unija odavno postala bankrotna zajednica koja potčinjava male narode volji Brisela i Velike Nemačke i kojoj nimalo ne treba brzopleto težiti. Ne bar bez određenih uslova koja bi moralo da postavi srpska strana kao: garantovano očuvanje integriteta države i teritorije, nevraćanje imovine u Vojvodini (poput Čeha i Slovaka na njihovim teritorijama) „našim“ folksdojčerima – podunavskim Švabama itd. Ni u EU ne teče med i mleko, pogotovo ne za nas Srbe koji smo odavno na njihovoj listi za, ako ne pravi, onda bar za politički odstrel!

Naravno i za dodatno otimanje srpskih teritorija.

Za Korene

predrag

Predrag Rakočević

1 KOMENTAR

  1. Odlican tekst ali ja imam strah da ce gospodin vladar izbore izmanipulisati u svoju korist, a poznato je da je sve svoje ljude pre nego je objavio da ce biti izbora, postavio u svim drzavnim segmentima. Sta onda? Trpeti ga i dalje jos pune cetiri godine ? To bi bukvalno bio kraj suverene i neutralne Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime