Ostvarila dugogodišnji san – proširila zasade voća i otvorila destileriju

0
182
Slavica Đorđević / Foto: printscreen

Slavica Đorđević, proizvođač voća iz Donjeg Vrtogoša kod Vranja ovog leta je registrovala destileriju za proizvodnju alkoholnih pića i u praksi realizovala davnašnji porodični san. Destileriju je registrovala na ime svoje snaje Milene i time omogućila svojim mladim naraštajima da grade svoju budućnost.

Na ostvarenju ovog sna Slavičina porodica je dugo radila. Bili su svesni da ovu svoju želju mogu ostvariti samo ako rade na proširenju postojećih zasada voća. Na tome su proteklih godina intenzivno radili. Širili su zasade pod šljivom, kruškom i jabukom i učili o ovoj proizvodnji ono što do tada nisu znali. Otuda se sada njihova plantaža voća sa šest hiljada stabala  prostire na tri i po hektara.

Ove godine njeni voćnjaci su odlično rodili. Šljive sorte čačanska rodna, čačanska lepotica i stenlej su toliko dobro rodile da su sudovi sa kominama od ovog voća prepuni. Slična situacija je i sa kruškom viljamovkom. Slavica je spremila sudove i za prihvat obranih jabuka sorte jonagold, ajdared i greni smit. Tokom proizvodnje ona nije žalila ni truda, a ni rada i sada joj se uloženo višestruko vraća.

Foto: printscreen

„Odmah po dobijanju dozvole o registraciji destilerije koju smo obavili u roku od trideset dana krenuli smo sa njenim opremanjem o svom trošku, a potom i sa proizvodnjom rakije od komina koje je pristiglo za pečenje. Za sada planiramo da rakiju preprađujemo od 35 tona voća, a ubuduće kada mladi zasadi pristignu za berbu i od 100 tona.

Slavičina porodica je ovog oktobra pored pečenja rakije angažovana i na pripremama ambalaže za svoje proizvode koje će plasirati na tržište.Smišljaju i naziv pod kojim će rakiju prodavati svojim kupcima. U opticaju je već nekoliko naziva i oni se nadaju da će odabrati najbolji po kome će biti prepoznatljivi kod kupaca. Oni se uveliko pripremaju da krajem godine organizuju i promociju svojih proizvoda na kojoj će predstaviti svoju porodičnu delatnost.

Da Vas podsetimo:  Milica i Nenad sa svojim psima pronalaze izgubljene osobe
Foto: printscreen

Gordana Nastić 
Izvor: Jug media

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime