Osudimo kijevske zločince!

0
800

desni-sektor-foto-reuters-1396862479-475029

U subotu 26. aprila 2014. „Fond strateške kulture“ iz Moskve i „Istorijski projekat Srebrenica“ iz Den Haga u Akademiji nauka Republike Srpske u Banja Luci održali su naučni skup na temu „Obojene revolucije kao instrument geopolitičke transformacije.“ Skup je razmatrao teoriju i praksu tehnologije prevrata poznate pod nazivom „obojena revolucija,“ sa posebnim osvrtom na sve učestalije znake da se sličan proces, sa pratećim pojavama nasilja i antidemokratskog osvajanja vlasti, priprema i u Republici Srpskoj.

Događaji u Ukrajini, koji ovih dana na istoku te zemlje i u Odesi kulminiraju svirepim masakrima civila koji ne priznaju prevratničke vlasti u Kijevu, dramatično potvrđuju analize koje su izneli učesnici naučnog skupa u Banja Luci prošle sedmice.

Koorganizator naučnog skupa o „obojenim revolucijama,“ „Istorijski projekat Srebrenica“, poziva sve političke faktore i nevladine organizacije u Republici Srpskoj da se nedvosmisleno izjasne i javno osude postupke prevratničkih vlasti u Kijevu, njihovih inostranih sponzora i profašističkih formacija koje koriste za ubijanje i represiju protiv sopstvenog naroda.

Ovaj poziv se posebno odnosi na stranke i organizacije koje su pre nekoliko dana formirale politički savez sa namerom da preuzmu vlast u Republici Srpskoj. Samo izričitom osudom svakog oblika nasilja i društvene polarizacije koja je uvod u nasilje, i jasno izraženom opredeljenošću za miran i demokratski izborni proces, oni će ublažiti slutnje građana da u Republici Srpskoj deluju u funkciji sličnog scenarija „obojene revolucije“ i u službi istih inostranih orkestratora haosa koji su, uz ogromnu logističku podršku, svoje poslušnike doveli na vlast u Kijevu.

Teror prevratničkog režima u Ukrajini, koji su instalirali stranci, i koji se održava uz pomoć ekstremističkih formacija, drastično je upozorenje građanima Republike Srpske kuda vode lažna obećanja demagoga i agitatora. To je potvrda osnovnog zaključka skupa o „obojenim revolucijama“ prošle sedmice, da Republika Srpska mora preduzeti sve potrebne mere društvene samozaštite i da je demokratski, zakonom predviđeni proces jedini način da se svi problemi mirno reše.

Da Vas podsetimo:  Uskrs u Orahovcu, srpskoj enklavi na Kosovu i Metohiji, u znaku radosti, ali i strepnje

Stefan Karganović

„Istorijski projekat Srebrenica“

Srpski kulturni klub

like-button.net here

wordpress-themes.org here

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime